Nieuws Actueel

Netwerkclub voor vrouwen in Oldenzaal

Ondernemende, ambitieuze vrouwen kwamen maandag samen voor de aftrap van Zakenzusters, een nieuwe netwerkclub. Vrouwelijke ondernemers wonen lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken bij Zakenzusters bij. Ze delen hun kennis en leren van elkaar. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.

Aileen Slot | Foto: Lars Smook 24 januari 2017

Netwerkmeeting Oldenzaal

"We belichten verschillende kanten. Vrouwen die juridische kennis hebben, kunnen bijvoorbeeld leren van vrouwen met een culturele achtergrond, en andersom. We hebben een mooie mix aan vakgebieden. Daar hebben we bewust voor gekozen", vertelt Jolien Leussink, eigenaar van Joliens Theaterhuis. Met Elly Wenneger, eigenaar van reclamebureau Studio Nieuwe Weide, heeft ze Zakenzusters opgezet.

Serieuze groep

De ondernemers werken al sinds 2013 samen onder dezelfde naam, maar hebben besloten hun doel (voorheen gericht op organisatie) om te gooien. Ze vinden dat Oldenzaal een serieuze netwerkgroep nodig heeft. Alleen voor vrouwen. "Want", vertelt Leussink "mannen hebben een andere denkwijze. Ze denken vaak in cijfers en feiten. Vrouwen ondernemen anders, maar horen net zo goed thuis aan de top."

Zakelijk gericht

Zakenzusters is geen vriendinnengroep. Nee, het is puur zakelijk. De oprichters hopen talent te verbinden om ondernemers te helpen groeien. Maar niet alleen succes staat centraal, ook geluk speelt een belangrijke rol. Zowel tijdens het werk als privé. De slogan van Zakenzusters is dan ook 'succes en geluk'. "Dat kunnen we samen bereiken", zegt Leussink, die professioneel netwerken als een belangrijk aspect noemt binnen de groep.

In de groep, die eens per maand bijeenkomt, is nog ruimte voor een aantal 'zusters' (25-plus) met juridische of financiële kennis.Meer info: www.zakenzusters.nl