Nieuws Actueel

Niels van Duinen zaakwaarnemer met een neus voor de goal

Het was me het weekje wel voor Niels van Duinen. De 26-jarige zaakwaarnemer maakte zondag nog twee goals voor Oliveo om vervolgens tot dinsdagnacht non-stop spelers te begeleiden bij transfers. Het AD sprak hem de ochtend er na.

Arnout Verzijl | Foto: Robert van Stuyvenberg 3 februari 2017

Niels van Duinen makelaar

Val zaakwaarnemers nooit lastig als de deadline van de transferperiode nadert. Dan weten ze van voren niet meer dat ze van achteren nog leven. Dus of het interview kon wachten, tot de ochtend van 1 februari. Dat kon. ,,Het is druk geweest", zegt hij na weer een korte nacht. Namens het in Dordrecht gevestigde Key Sports Management heeft hij diverse spelers aan een nieuwe club geholpen. Individuen eruit lichten, doet Van Duinen niet: ,,We stellen voor elke speler een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Elke stap die zij daarin zetten, is goed."

Fulltime zaakwaarnemer

Key Sports Management bestaat al twintig jaar in Engeland en begeleidt onder anderen Jamie Vardy en Theo Walcott. Op 1 januari van dit jaar vond een fusie plaats met Pro Football International, het bedrijf van de Haagse zaakwaarnemer Frank Schouten. ,,Ik ben gek op voetbal, maar een profcarrière zat er voor mij niet in", aldus Van Duinen. ,,Ik ben commerciële economie, met als specialisatie sportmarketing en management, gaan studeren. Bij Frank begon ik in de scouting. Ik ben afgestudeerd en sinds twee jaar fulltime zaakwaarnemer." Jeroen Zoet en Lex Immers behoren tot de Nederlandse tak van Key Sports Management.

Privé en zakelijk gescheiden

Een grote teleurstelling was het afketsen van de transfer van ADO's Gervane Kastaneer. De zaken van zijn broer Mike laat hij over aan Schouten. ,,Mike en ik hebben een heel erg goede band. We eten zeker eenmaal per week samen. Ik ben enorm trots op hem, maar we houden privé en zakelijk echt gescheiden. Dat is goed voor onze relatie en de spelers die ik begeleid, hebben recht op privacy."

Werk voorop

Of Mike ook volgend seizoen nog van zijn broer in Oliveo 1 kan genieten, is afwachten. ,,Mijn werk staat voorop en dat vindt vooral in het weekeinde plaats. De rest van het seizoen kan ik het plooien, daarna zien we wel verder."

Gerelateerde artikelen

Slimme dealmaker Mino Raiola is feitelijk mede-eigenaar spelersEK voetbal levert 1,2 miljard euro opZakenman Demy de Zeeuw mist alleen de adrenaline