Nieuws Actueel

'Niet morrelen aan een goedlopende zaak'

Met 165.000 bezoekers per jaar is Dordts Genoegen een van de drukst bezochte horecazaken van de stad. Toch verkopen de Dordtse eigenaren het grand café. Twee Papendrechtse vrienden nemen het over, schrijft het AD.

Niels Dekker | Foto: Rinie Boon 30 maart 2016

Dordts genoegen dordrecht grand cafe

De naam Dordts Genoegen blijft behouden en ook aan de formule van het grand café gaan Papendrechters Marcel Visser (45) en Robert Chaudron (44) niet morrelen. Klanten van de populaire zaak op het Scheffersplein, dat mateloos populair is bij toeristen en winkelend publiek, merken er dus eigenlijk niks van dat het vrijdag in handen komt van nieuwe eigenaren.

Luxere uitstraling"We laten de sfeer van Dordts Genoegen zoals die is", verzekert Marcel Visser na reacties van klanten toen het nieuws over de verkoop van de zaak door deze krant wereldkundig werd gemaakt. "We gaan alleen wat accenten verleggen om Dordts Genoegen een nog luxere uitstraling te geven dan het nu al heeft. We beginnen met de bar, die wordt aangekleed met heel veel mooie flessen. En er komt een grote stationsklok. Kleine veranderingen, om van een 8 een 9 te maken. Want waarom zou je zo'n goedlopende zaak, één van de topplekken in Dordt met jaarlijks 165.000 bezoekers, veranderen? Het blijft rustiek, romantisch en rustig."

ZoektochtVoor Visser en Chaudron, die dikke vrienden zijn van elkaar, wordt met de koop van Dordts Genoegen een droom werkelijkheid. "Het is langgekoesterde wens van ons", aldus de geboren Dordtenaar Visser, die op zijn 2de al naar Papendrecht verhuisde, maar nog vaak in Dordt te vinden was. "We zaten een keer te bomen en zeiden: 'laten we een goedlopende zaak overnemen'.'' Het duurde echter nog even voor de kameraden, beiden werkzaam in de financiële wereld en Chaudron met 12 jaar horeca-ervaring, het juiste grand café vonden. "We hadden nogal wat wensen: een grote zaak op een toplocatie met een groot terras. En met personeel dat het goed met elkaar vindt. Het is een lange zoektocht geweest, maar toen kwamen we uit bij Dordts Genoegen."

UndercoverDe twee gingen eerst vijf of zes keer 'undercover' op bezoek. Bestelden drankjes, gingen uit eten en observeerden personeel en de zaak. "We dachten als snel: 'Dit kan het zijn'."

Met de eigenaren bereikten de Papendrechters een akkoord. "Arjan en Liesbeth zijn op en moe omdat ze altijd bezig waren. Beide partijen hadden er een goed gevoel bij."