Nieuws Actueel

Nieuw feestcafé Zwolle richt zich op arme student

De binnenstad van Zwolle is vanaf morgen een feestcafé rijker, meldt de Stentor. In de Kamperstraat opent donderdagavond Magic Lounge. Tijdens de openingsavond begint de nieuwe uitbater meteen met zachte prijsjes: één euro voor bier en wijn, twee euro voor een shotje.

Laura Cuijpers 30 november 2016

Bier stockfoto

"Ik wil een plek creëren waar studenten voor een goede prijs een avondje uit kunnen", vertelt eigenaar Majid Nazari. "Maar deze prijzen zijn ook vooral voor de openingsweken, of ze zo laag blijven weet ik nu nog niet." Naast een drankje kunnen gasten ook terecht voor tapas en hapjes.

De naam van zijn nieuwe café lijkt niet toevallig op zijn eigen voornaam. "Dat heb ik expres zo gedaan, ja," zegt hij enthousiast. Nazari werkte eerst als beveiliger, maar wilde graag zijn eigen onderneming in de stad.

Buurtvergadering

Op doordeweekse nachten is het café tot middernacht open, op donderdag, vrijdag en zaterdag tot drie uur 's nachts. Elke maand staat er een andere DJ in de kroeg, donderdag is de eerste aan de beurt. De geluidsoverlast zal desondanks beperkt blijven voor de omwonenden, belooft hij. "Het zijn goed geïsoleerde panden, en de deur blijft gewoon dicht voor de geluidsoverlast op straat. Bovendien wil ik het contact met de buren goed onderhouden door ze elke maand uit te nodigen voor een buurtvergadering."

Eerder zat op deze plek nog een café en restaurant dat werd gerund door cliënten van het Woonzorgcentrum Overijssel. Het pand heeft ongeveer een half jaar leeg gestaan nadat het restaurant er mee stopte.