Nieuws Actueel

Nieuw platform om mkb’s te helpen groeien

Eveline Meijer 13 januari 2016

Nlgroeit 1

NLGroeit moet mkb’ers helpen hun bedrijf te laten groeien. Het platform wordt vandaag gelanceerd door koningin Máxima met een startsein en een korte toespraak. Premier Rutte houdt ook een toespraak en neemt deel aan het programma.

Het doel van NLGroeit is een snellere groei van mkb’s. Op dit moment zijn bedrijven met minder dan vijftig werknemers goed voor ongeveer dertig procent van de werkgelegenheid in Nederland. Krijgen deze mkb’s een groeispurt, dan kan dat een aanzienlijk effect hebben op de werkgelegenheid.

Om hierbij te helpen is NLGroeit gelanceerd, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator, gesteund door NL2025. Het platform brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, coaches en opleiders die hen kunnen helpen om een volgende stap in hun groeiproces te zetten. Op de website van NLGroeit kun je als mkb’er ook informatie en andere hulpmiddelen vinden.

Groei mkb’s De Rijksoverheid is positief over de toekomst van mkb’s. “Bij een derde van de mkb’s stijgt de winst. Steeds meer ondernemers kunnen financiering krijgen. Ze worden minder aak afgewezen door de bank en ze kunnen ook bij andere geldverstrekkers terecht”, is te lezen op de website van de Rijksoverheid. Deze conclusies komen uit de Financieringsmonitor die minister Kamp van Economische Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Start NLGroeit Tijdens het evenement van vandaag in Rotterdam spreken mkb’ ers met andere ondernemers en ceo’s van grote, Nederlandse bedrijven uit het netwerk van NL2025. Deze gesprekken gaan over de uitdagingen bij hun bedrijfsgroei en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Ook Premier Rutte neemt deel aan de gesprekken.