Nieuws Actueel

Nieuwe bedrijven op Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard in Arnhem kan in de eerste week van 2017 drie nieuwe huurders noteren. Het gaat om BKC (afkomstig uit Zevenaar), VCA Koeriers en Ripa Safety & Security. Dat meldt De Gelderlander.

Van onze redactie 5 januari 2017

Sleutels 1

BKC werkt samen met Schut Papier aan het initiatief Miscancell. Dat wil de eerste duurzame cellulosefabriek van Nederland opzetten. De cellulose wordt gewonnen uit Miscanthus, ook wel bekend als olifantsgras.

Meer ruimte

Internationaal koeriersbedrijf Vervoer Centrale Arnhem, ofwel VCA, heeft op IPKW aan de Westervoortsedijk een kantoorruimte en een opslagruimte gehuurd. Ripa Safety & Security is al jaren de huisleverancier voor de beveiliging, receptiediensten en postverzorging op IPKW. Ripa neemt deel in het initiatief Holland Security Delta (HSD) en had daardoor meer ruimte nodig. Die vond het bedrijf op de Kleefse Waard.

Groeien

Het Arnhemse industriepark wil in 2017 verder groeien. Met de aankoop van het voormalig BASF- gebouw en de omliggende gronden aan de Westervoortsedijk is daarvoor ook ruimte beschikbaar. Eind december kondigde houtveredelaar Accsys nog een uitbreiding van de activiteiten aan.

Gouden Piramide

Industriepark Kleefse Waard won in 2015 de Gouden Piramide, de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Het jaar daarvoor kreeg IPKW de prijs voor Beste Nieuwe Bedrijventerrein van Nederland.

Gerelateerde artikelen'Groei nodig om mee te tellen' Leestand op bedrijventerreinen in Den Bosch is historisch hoog