Nieuws Actueel

Nieuwe huurders winkelpanden Deventer

Twee prominente panden die al langer leegstaan in het eerste deel van de Lange Bisschopstraat (in de buurt van de Hema en de Korte Bisschopstraat) in de Deventer binnenstad raken weer gevuld. Dat schrijft De Stentor.

Martijn Ubels | Foto: Stock 4 januari 2017

Winkel goed

In het pand Lange Bisschopstraat 65 in Deventer, waarin eerder de failliet verklaarde schoenenketen Dolcis zat, komt Moda Paris (damesmode). Alvorens de zaak opengaat, komt er eerst een ingrijpende verbouwing.

Jeans Center

Op nummer 71 (eerder Invito schoenen) komt Jeans Centre. Jeans Centre zit nu iets verderop in de Lange Bisschopstraat. Onduidelijk is nog wanneer beide zaken exact open gaan. Jeans Centre zou mikken op eind februari/ begin maart.

Met de twee zaken raakt dit stukje Lange Bisschopstraat weer gevuld. Eerder opende Ziengs al een zaak in dit deel van de straat. Het stuk van de straat ligt dichtbij de kruising met de Korte Bisschopstraat/Hema. Dat is van oudsher een van de punten in de binnenstad waar het meeste winkelend publiek passeert.

Dameskleding

Eerder werd al bekend dat Belloya ('plus size dameskleding') in dit stukje van de Lange Bisschopstraat binnenkort een winkel opent, op nummer 64, naast MS Mode. Die zaak blijft - na een verbouwing - voor Deventer behouden.

Wat betreft Jeans Centre gaat het om een verhuizing. Onduidelijk is nog welke zaak zich gaat vestigen in het pand van Jeans Centre, zodra die zaak op de huidige locatie is vertrokken.

V&D

Datzelfde geldt voor het pand van H&M in de Korte Bisschopstraat. Zoals bekend verhuist H&M dit voorjaar met Sting naar het vroegere pand van V&D aan de kop van de Brink.

Volgens ingewijden in de Deventer binnenstad zou er concrete interesse in het huidige 'H&M-pand' zijn en is een voor Deventer nieuwe onderneming voor die locatie in de markt.