Nieuws Actueel

Nieuwe Jumbo in Amersfoort is nu al in trek

Dat de gistermiddag aan de Leusderweg in Amersfoort geopende Jumbo in een behoefte voorziet, is duidelijk. Lang voordat de deuren opengingen, stond er al een lange rij wachtenden, bericht het AD.

Eric van der Velden | Foto: Frans Kanters 28 april 2016

Jumbo amersfoort

Welkom bij de allergoedkoopste supermarkt van Amersfoort valt er bij de entree van het parkeerterrein voor Jumbo aan de Leusderweg te lezen. Dat is een forse bewering, die Aldi en Lidl en misschien ook wel de tegenovergelegen AH niet onberoerd kan laten. Feit is dat het Brabantse familiebedrijf met groot succes Nederland verovert met de combinatie van kwaliteit, lage prijzen en goede service.

Niet voor niets kon in Amersfoort de 580ste Jumbo worden geopend op de plek waar Kippersluis ruim zes maanden terug roemloos ten onder ging. Maar is Jumbo echt de allergoedkoopste?

Buurtgevoel"Het is zo druk dat ik me nog geen goed beeld van de prijzen heb kunnen vormen", zegt Ton Spijker, die met haar buurvrouw op de opening is afgekomen. "Wij waren trouwe bezoekers van de Kippersluis. Dat vonden we eigenlijk een sloeberzaak, maar het personeel was zo aardig. Je kreeg daar zo'n gezellig buurtgevoel. We komen op de opening af, omdat we benieuwd zijn of er vertrouwde gezichten tussen het personeel zitten. Jumbo zei dat een deel van het personeel zou worden overgenomen. Niet iedereen blijkt inderdaad gelukkig nieuw. Ik heb een paar bekenden gezien."

Hoeveel Kippersluismedewerkers de overstap hebben gemaakt kan of wil de communicatieafdeling van Jumbo niet zeggen. Filiaalmanager Carlo Verwoerd heeft het te druk en zegt geen tijd vrij te kunnen maken voor de pers. Het antwoord op de vraag hoe deze Jumbo zich wil onderscheiden ten opzichte van de pal ertegenover liggende AH komt dan ook van de communicatieafdeling. "Niet anders dan anders. Voor ons is het business as usual", zegt de woordvoerder.

ParkerenDat de AH op de Leusderweg er een stevige concurrent bij heeft, is in elk geval voor An Snijder volstrekt duidelijk. "Een veel groter assortiment", constateert deze bezoeker tevreden. "En, ook niet onbelangrijk, bredere gangpaden."

Wat het grootste en mogelijk enige irritatiepunt wordt, tekent zich al af. Niels van As van de tijdschriftenwinkel naast Jumbo staat hoofdschuddend te kijken naar het chaotische gezoek op de duidelijk veel te kleine parkeerplaats. "Er is flink aan verbouwd, maar het is er niet veel beter op geworden", stelt hij. Volgens de woordvoerder zijn er 30 tot 40 parkeerplaatsen bij gekomen, Van As houdt het op circa acht. Niettemin is hij blij dat Jumbo eindelijk open is. "Er is weer leven. De afgelopen drie maanden heb ik mijn omzet met 30 procent zien kelderen."