Nieuws Actueel

Nieuwe regiomanager VNO-NCW: 'Flevoland snel leren kennen'

Anton Goegebuur | Foto: Henri van der Beek 2 februari 2016

Herald Immink regiomanager VNO NCW Flevoland ondernemersbelangen

Zijn nieuwe telefoonnummer kent Herald Immink nog niet uit het hoofd. Begrijpelijk, want Immink is pas deze week begonnen als regiomanager voor VNO-NCW Flevoland. Als Hattemer met kantoor in Apeldoorn wil hij de belangen van Flevolandse ondernemers verdedigen. Dat schrijft het AD.

Hoe goed kent u de provincie al?"Ik weet nog niet wat er precies leeft. Ik wil zo veel mogelijk rondlopen in Flevoland en luisteren naar de ondernemers. Het is niet de bedoeling dat ik achter mijn bureau blijf zitten."

Wat worden uw speerpunten?"Een betere infrastructuur. In Lelystad heb je natuurlijk de luchthaven en komt er een nieuwe haven. In Almere is de Floriade een belangrijk evenement. Daarnaast wil ik mij richten op onderwijs door de link tussen opleiding en ondernemerschap te benadrukken."

Zijn ook lokale ondernemers uit pakweg Dronten en Urk belangrijk?"Natuurlijk, wij willen de belangen van iedere ondernemer verdedigen. Ook bij lokale bedrijven moeten we innovatie blijven stimuleren en zorgen dat regelgeving ondernemers steunt en niet in de weg zit."

Is Flevoland een goede provincie voor ondernemers?"Ja, volgens mij is het zelfs de provincie met de meeste ondernemers. Flevoland is nog altijd een jonge provincie. Ondernemers verkiezen Almere boven Amsterdam omdat wij ruimte hebben. Bovendien liggen wij centraal. Dat is aantrekkelijk. Er zijn dus veel mogelijkheden."

Tot slot, is VNO-NCW klaar voor de opdracht?"Ons belangrijkste doel is een sterkere lobby. Hiervoor hebben wij steeds nieuwe leden nodig en moeten we dicht bij de ondernemer staan."