Nieuws Actueel

Nieuwe stek voor Oude Monnink Motors in Borne; plek voor 100 Harleys

Oude Monnink Motors uit Borne heeft haar nieuwe showroom vol Harley Davidson-motoren geopend, meldt Tubantia. De oude locatie was simpelweg te klein voor de plannen van Richard Oude Monnink en zijn vrouw Manon.

Jacobine Melis | Foto: Lars Smook 1 december 2017

Oude Monnink Lars Smook

Charme

De oude showroom in Vroomshoop, waar het bedrijf 52 jaar was gevestigd, voldeed niet langer aan de wensen van het echtpaar. Het pand aan de Noorderweg vol Harley Davidson-motoren had zijn beperkingen. Het was te klein om de glimmende tweewielers mooi in rijen op stellen en de showroom mocht niet op zondag open. "Natuurlijk had het zijn charme", aldus Richard. "Maar we hebben plannen die we in Vroomshoop niet waar konden maken."

Lees ook: Autobedrijf Diepenheim gaat uitbreiden

20 procent gegroeid

Op de nieuwe locatie op industrieterrein Veldmaat staan zo'n 100 motoren, tien meer dan in Vroomshoop. "We hebben hier de ruimte om ze mooi te presenteren." De hoek met accessoires, als helmen, kleding en sieraden, is met zo'n 20 procent gegroeid. Er is een grote werkplaats. En een wasruimte binnenhuis. Ruimte om zo'n 140 motoren tijdens de winter te stallen op de eerste verdieping.

En een nieuwe chapter-café, dat met een terras uitgebreid kan worden. Vier spatborden boven enkele statafels sieren de stamkroeg van de 340 leden van de North East Holland Chapter. "Het is ook gewoon een plek om koffie te drinken, waar Harley-rijders elkaar kunnen ontmoeten."

Op zondag

En dat kan nu ook op zondag. "We merken dat veel Harley-eigenaren juist op zondag gaan rijden. Onze klanten gebruiken die dag om bijvoorbeeld een route te rijden naar een andere showroom. Gewoon even kijken wat ze daar hebben en andere gelijkgestemden te ontmoeten. Andersom konden leden van andere chapters niet bij ons op bezoek komen op zondag. Erg jammer en oneerlijk."

Dat het nieuwe gebouw langs de A1 ligt, heeft zich al bewezen. "Mensen zien het liggen", aldus Richard. "We hadden niet al te lang geleden nog een Italiaan in de winkel. Hij reed in zijn auto over de A1 en zag de showroom, in de karakteristiek oranje kleuren van Harley Davidson was het moeilijk te missen. Hij zocht de eerstvolgende afrit, reed terug en kocht een T-shirt."

Net iets anders

Het is typerend voor de Harley-rijder, dat rondkijken in elke showroom, vinden Richard en zijn vrouw Manon. "Elke Harley is anders", zegt Manon. "Al heb je tien Harleys van hetzelfde model naast elkaar staan. Ze zijn allemaal net iets anders: een ander stuur, andere tassen, een ander zadel, andere kleur of toevoegingen. We hebben hier een enorm dikke catalogus liggen. Iedereen kan zijn of haar Harley naar eigen smaak personaliseren. Dat maakt ons werk juist zo leuk. Een Harley zegt veel over de rijder."