Nieuws Actueel

Nieuwe vestiging DHL Express opent in Breda

In Breda wordt vandaag de nieuwe vestiging van DHL Express geopend. Dagelijks verwerken 130 mensen daar zo'n 5.000 internationale zendingen. Dat schrijft BN DeStem.

Paul Verlinden | Foto: Edwin Wiekens 10 februari 2017

DHL Express Breda

In de hal van DHL Express in Breda gespt Magiel de Voogd Van der Straaten zijn fietshelm vast. Waar zijn collega's pakketjes en documenten met een bestelwagen bezorgen, stapt hij op een geel-rode bakfiets. Met de zogeheten Parcycle levert hij pakketten in de stad Breda af.

,,Ik denk dat ik vandaag een route van zo'n dertig kilometer heb, maar ik heb ook wel eens zestig kilometer op een dag afgelegd. Ik doe het nu een maand en begin inderdaad wel een goede conditie te krijgen", lacht hij.

Officiële opening

De Voogd is een van de 130 mensen die bij DHL Express in Breda werken. Sinds enkele maanden is het bedrijf operationeel op het nieuwe bedrijventerrein Rith-meesterpark langs de A16. Vandaag is de officiële opening in bijzijn van burgemeester Paul Depla.

Snelle groei

DHL Express bedient vanuit Breda de regio West-Brabant, Zeeland en deel van Zuid-Holland. Voorheen gebeurde dat vanuit Roosendaal, op een locatie waar ook DHL Parcel gevestigd is. Door de snelle groei van beide bedrijven, werd besloten voor Express een nieuwe vestiging te openen in Breda. Parcel, dat de meer standaard pakketzendingen doet, kan daardoor nu alle ruimte in Roosendaal gebruiken. ,,Express richt zich op kleinere producten in het hoogwaardige segment die zo snel mogelijk bezorgd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan elektronica, medicijnen, documenten of reserveonderdelen van machines. Wereldwijd bereiken we de belangrijkste zakencentra binnen 24 uur", zegt Ronald Leunisse, algemeen directeur van DHL Express in Nederland. Hij is zelf Bredanaar, maar dat staat los van de keuze om een vestiging in Breda te openen. ,,Zelf werk ik meestal op het hoofdkantoor in Schiphol. Breda is voor ons een van de tien locaties in Nederland. Wij doen vooral internationale pakketten. Die vervoeren we met eigen vliegtuigen via Schiphol of Zaventem, dus we zitten hier perfect tussen die luchthavens in", aldus Leunisse.

Express-zendingen

Met 35 voertuigen (en twee fietsen) worden vanuit Breda dagelijks zo'n 5.000 express-zendingen verwerkt. Het gaat dan zowel om het afleveren als het ophalen van pakketten. Bij de vestiging op het Ritmeesterpark is ook een shop waar bedrijven en particulieren hun express-zendingen zelf kunnen brengen.

Razendsnelle groei

Volgens Leunisse blijft de markt voor e-commerce razendsnel groeien. Met name de internet-bestellingen van consumenten blijven toenemen. ,,Je ziet dat consumenten ook steeds makkelijker in het buitenland spullen bestellen. Waar het vroeger een paar procent was, zie je dat nu al een kwart van de Express-zendingen voor consumenten bestemd is."

Turkmenistan

DHL Express beschikt wereldwijd over 250 eigen vliegtuigen. Die komen in alle landen van de wereld, op één na: Turkmenistan. ,,De machthebbers daar willen alleen met de lokale posterijen werken. Maar we zitten dus wel in meer landen dan de FIFA, de VN, het IOC én Coca-Cola", lacht Leunisse.

Gerelateerde artikelen

Pakketbezorgers steeds flexibelerAmazon wil van deur tot deur met vliegtuigenHet zelfvertrouwen is weer terug in Breda