Nieuws Actueel

Je kunt nu 's nachts boodschappen doen in Nijmegen

Nijmegen heeft sinds kort twee nachtwinkels. In de Hertogstraat en in de Bloemerstraat kun je tot 04.00 uur boodschappen doen. Dat schrijft de Gelderlander.

Nanne Nicolasen | Foto: Flip Franssen 16 januari 2017

Nachtwinkel Nijmegen Hertogstraat Bloemerstraat

'Ik moest nog even cola halen, zodat ik die kan mixen met m'n rum", zegt nachtwinkelbezoeker Christiaan Stein (38) uit Nijmegen in de Eet 'n Drink Nightstore in de Bloemerstraat, de eerste nachtwinkel van Nijmegen. "Ik heb net gewerkt in de horeca. Als ik klaar ben, zijn de gewone supermarkten al dicht. Deze nachtwinkel zit bij mij om de hoek, dus dat is voor mij ideaal."

Assortiment

De winkel in de Bloemerstraat heeft een voor de hand liggend assortiment. Zoals chips, chocola, frisdranken en producten voor lichamelijke verzorging. Precies die producten die je nog even 's nachts nodig kunt hebben.

Handig

Na middernacht druppelt de ene na de andere klant binnen. De algemene opinie van de bezoekers is positief: 'handig', 'hadden we eerder moeten hebben in Nijmegen' en 'nog even snel wat lekkers halen'.

Alcoholische dranken

Umit Suverekli, eigenaar van zeven avondwinkels in Nederland, is blij met zijn pas geopende Nijmeegse filiaal aan de Hertogstraat, de tweede nachtwinkel van Nijmegen. Maar hij vindt het wel jammer dat er na 22.00 uur geen alcoholische dranken verkocht mogen worden. "Nijmegen is de enige gemeente waar we 's nachts geen alcohol mogen verkopen. Het is vanwege de angst voor overlast. Dat snap ik wel, hoor."

Toch hoopt Suverekli dat dat beleid in de toekomst wel zal veranderen. "We gaan het een half jaar aankijken en bewijzen dat het allemaal wel meevalt. Dan wil ik het nog een keer gaan aankaarten."

Bezorgdienst

Voor de klanten die toch graag alcohol willen kopen, heeft de Avondwinkel een bezorgdienst. "Maar we lopen wel inkomsten mis. Als mensen in de fysieke winkel komen en ze kopen bijvoorbeeld een fles wijn, dan willen ze daar misschien ook wat lekkers bij, of andersom."

Voor onderweg

Maikel van den Berg (31) uit Oss is naar het Holland Casino geweest met zijn vriendin en heeft zijn auto in de Hertogstraat geparkeerd. "Toen we aankwamen, dacht ik al: hé, relaxed, dan kunnen we zo misschien nog wel wat halen voor onderweg. Ik heb Pringles-chips gehaald voor in de auto. Lekker toch?"

Christiaan Stein is ook geslaagd bij Eet 'n Drink in de Bloemerstraat. "Ik ga nu gezellig met collega's wat drinken bij iemand thuis. Oh, meteen even sigaretten halen. Ook handig!"

Gerelateerde artikelen

B&B in pand Filmhuis Lux NijmegenOok in Nijmegen steeds meer winkelleegstandDe streekbakker opent winkel in Nijmegen