Nieuws Actueel

Genomineerden Koning Willem I Prijs bekendgemaakt

De Koninklijke Philips N.V., de Koninklijke Vopak N.V. en de Koninklijke Zeelandia Groep maken kans op de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf. Dat heeft de gelijknamige stichting vandaag bekend gemaakt.

Van onze redactie 19 mei 2016

Maxima prijs 1065

"De drie genomineerden zijn uitmuntende voorbeelden van Nederlandse ondernemingen die durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen tonen," aldus Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank en voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I stichting.

Volgens het bestuur dragen de drie bedrijven ieder op een eigen manier bij aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. "Zo heeft Philips een aantal strategische beslissingen genomen met het oog op global development, investeerde Zeelandia Groep in 2015 in een moderne productiefaciliteit in Oekraïne en zorgt Vopak voor een betrouwbare toevoer van producten die essentieel zijn voor het dagelijks leven, zoals olie, gas, chemie en biodiesel."

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De drie genomineerden in de categorie MKB werden eerder vandaag bekendgemaakt. Er is ook een plaquette voor duurzaam ondernemerschap. Fairphone, Fujifilm Manufacturing Europe B.V. en Koppert Cress B.V. zijn de kanshebbers in deze categorie.

De winnaar wordt op donderdag 26 mei bekendgemaakt in Brainport Regio Eindhoven. Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, zal de winnaars bekendmaken.