Nieuws Actueel

Nooit meer de deur uit voor een Big Mac

Dat McDonald's en Burger King geen bezorgservice hebben doet er niet toe. De Big Mac kun nu je toch laten bezorgen, meldt de Stentor.

Gep Leeflang (De Stentor) 16 februari 2016

Ring2bring apeldoorn amsterdam mcdonalds burger king thuisbezorgd bezorgdienst

Niet langer zelf de kou en regen trotseren om 's avonds nog even lekker een Big Mac of Double Whopper te kunnen snacken. Een telefoontje is voortaan genoeg om een 'bringer' van Ring2Bring aan het werk te zetten en de warme gerechten lekker thuis te krijgen. Na Amsterdam is Apeldoorn sinds enkele dagen de tweede plaats waar de bezorgdienst actief is. Den Haag volgt binnen enkele weken en vanuit de Apeldoornse service wordt snel opgeschaald naar heel Gelderland, zo is de belofte. Wie bereid is een paar euro extra te betalen voor zijn fastfood, is spekkoper.

BezorgkostenEten thuisbezorgd kunnen krijgen is niets bijzonders. De grote hamburgerketens McDonald's en Burger King bezorgen echter niet en hebben voor zover bekend ook geen plannen daartoe. Dat is het gat waar Ring2Bring induikt. Na een bestelling via internet gaan de bringers (bezorgers) persoonlijk in de rij staan en zorgen dat de etenswaren zo snel mogelijk thuis worden bezorgd. Daar staan dan wel bezorgkosten tegenover - vanaf 2,50 euro, afhankelijk van de reisafstand iets meer - en een kleine bezorgersopslag per besteld product.

McDonald's, BurgerKing en KFC zelf hebben geen enkele connectie met Ring2Bring. McDonald's sprak in zijn november zelfs zijn ongenoegen uit over de Amsterdamse dienst, omdat het bedrijf daar zelf geen controle over heeft. Op de site van de Ring2Bring staat demonstratief 'censored', door het logo van de restaurants.

WarmhoudboxenRing2Bring-eigenaar Razzaak Jarmohamed vertaalt de argwaan vanuit 'de Mac' als bezorgdheid over de kwaliteit van het product. Daar hoeft echter geen angst voor te zijn, zegt hij. Inmiddels hebben zijn bringers namelijk zoveel ervaring opgedaan met warmhoudboxen, dat de burger of frites een stuk warmer worden bezorgd dan wanneer iemand ze zelf bij de McDrive gaat halen. Mocht McDonald's toch een keer een bezorgservice willen opzetten, dan gaat hij er vanuit dat Ring2Bring daar misschien wel voor wordt ingehuurd, bekent hij. Dat geldt trouwens ook voor andere restaurants, voegt hij er aan toe. Het aantal restaurants waar kan worden besteld groeit snel.

Trouwens, zegt Jarmohamed, het heeft voor zo'n restaurant zeker toch ook een positieve kant: "Als je twintig keer per dag een bringer van ons aan het loket hebt, dan vertegenwoordigt dat toch leuke omzet."

DynamischIn Apeldoorn heeft Henk Koning - eigenaar van vier McDonald's-restaurants - besloten om er maar zo pragmatisch naar te kijken. "We kunnen er toch niks tegen doen", weet hij. "Het toont wel aan hoe dynamisch onze wereld op dit moment is."

Yassine Affanoua ziet daarin als ondernemer in Apeldoorn volop kansen. Ring2Bring vindt hij een prima aanvulling voor het bedrijf dat hij al runt: Deliver Point. Daarmee probeert hij het restaurants zo gemakkelijk mogelijk te maken om hun gerechten thuis te laten bezorgen. "Die zitten niet te wachten op de hoofdpijn die je kunt krijgen van het op tijd bij de klanten bezorgen van je warme gerechten. Daarvoor huren ze ons in." Met de nieuwe dienst werkt hij niet vanuit het perspectief van de restaurants maar van de consument. "En daarvan weet je dat tachtig procent het liefst lekker thuis blijft... Daar spelen wij graag op in."