Nieuws Actueel

Notarishuis Arnhem sterker door overname BVA Auctions

Met de overname van Notarishuis Arnhem begeeft BVA Auctions, het grootste online veilinghuis van Europa, zich voor het eerst serieus op de markt voor kunst en antiek. Voor het Arnhemse Notarishuis betekent de overname een reusachtige uitbreiding van het bereik, zo meldt de Gelderlander.

Piet Venhuizen | Foto: Marina Popova 5 augustus 2016

Notarishuis kantoor bva arnhem dieren

Het Notarishuis is ooit opgericht door de Arnhemse notarissen om nalatenschappen af te wikkelen, maar is sinds 1995 een private onderneming. Is de overname van het veilinghuis goed nieuws? Directeur Roger von Schükkman zegt van wel. "BVA Auctions is een Nederlands bedrijf met wereldwijd 1,2 miljoen geregistreerde klanten. Per maand heeft hun website 5 miljoen bezoekers. Onze veilingen komen nu bij al die mensen onder de aandacht." BVA veilt tot nu toe van alles, van faillissementsgoederen en auto's tot schepen en onroerend goed. Maar tot nu geen inboedels van particulieren, geen kunst, geen antiek. "Vooral die laatste twee vereisen specifieke expertise." Met de overname van het Arnhemse Notarishuis, met zijn tien personeelsleden, heeft BVA die expertise in huis gehaald.

Topsegment

Voor de klanten verandert er weinig, zegt Von Schükkmann. Hij gaat gewoon door met de acht jaarlijkse inboedelveilingen en de twee kunst- en antiekveilingen, vooral online. Alleen het topsegment van kunst en antiek blijft voorlopig op traditionele wijze geveild worden. De vestigingen in Arnhem en Duiven blijven bestaan, net als de kijkdagen voor het publiek.

Schükkmann wordt directeur van BVA Arts en gaat de inboedel-, kunst- en antiekafdeling van het bedrijf opzetten. "Dat betekent dat we ook goederen kunnen innemen en opslaan bij de andere vestigingen van BVA in het land. We gaan nationaal werken en wie weet later internationaal."

Passende stijl

De plek om goederen te veilen wordt de website van BVA. Ook wie de bestaande site van het Notarishuis bezoekt, komt daar in de toekomst terecht. "Ik ga er wel voor zorgen dat ons hoekje op de site een passende stijl krijgt", zegt Von Schükkmann. "Kunst en antiek verkoop je in een andere sfeer dan tractoren of tuinbanken."