Nieuws Actueel

NXP ontwikkelt met Taiwanese iPhone-fabrikant elektrische auto

De Eindhovense chipfabrikant NXP gaat samen met het Taiwanese elektronicabedrijf Foxconn platforms voor elektrische auto's ontwikkelen. Foxconn is vooral bekend als producent van iPhones voor Apple, maar wil zijn werkterrein verbreden naar de ontwikkeling van auto's.

ANP 20 juli 2022

ANP200722100 1

NXP draagt onder andere bij met zijn chips die internetverbindingen binnen auto's mogelijk maken, meldde Foxconn bij de ondertekening van een intentieverklaring. De nieuwe platforms, die ook wel de 'architectuur' van een auto worden genoemd, zijn bedoeld voor zogeheten slimme auto's: voertuigen die met behulp van kunstmatige intelligentie taken van de chauffeur kunnen overnemen.

Het van Philips afgesplitste bedrijf is al een belangrijke ontwikkelaar van halfgeleiders voor de auto-industrie. Foxconn hoopt met de bijdragen van NXP de autoplatforms snel en relatief goedkoop op de markt te zetten, doordat het kosten en tijd kan besparen op eigen onderzoek.

NXP en Foxconn, ook bekend als Hon Hai Technology, brachten nog geen financiële details van de deal naar buiten. Wel wordt NXP een voorkeursleverancier voor het Taiwanese concern.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws