Nieuws Actueel

Ondernemer krijgt gestolen snackbartrofee terug

"Hij is er weer!'' Theo de Kruif, de baas van Tiggie's Corner, schreeuwde het uit toen hij de plastic tas van Albert Heijn openmaakte, zo schrijft het AD.

Wim van Amerongen | Foto: William Hoogteyling 27 mei 2016

Friettrofee1065

Die hing gisteren aan de buitendeur van zijn patatzaak in Wijk bij Duurstede. In de tas zat de ontvreemde trofee die hij twee jaar geleden kreeg, omdat zijn zaak was uitgeroepen tot de 'leukste snackbar van Nederland'.

De bokaal was op een onbewaakt moment door een klant meegenomen. "Ik ben hartstikke blij dat hij weer terug is op de plek waar hij hoort te staan. Want ik ben er supertrots op dat ik hem gewonnen heb'', zegt Theo, die niet alleen als patatbakker bekendheid geniet. Onder zijn artiestennaam Theo Mezz treedt de feestartiest geregeld op als zanger van het Nederlandstalige lied.

Boos is hij niet meer op de dader. Erom lachen kan hij wel. "Eigenlijk best een goede grap. Ook heel leuk dat er in de plastic tas nog een doos Merci-chocolaatjes zat. Het leukste van zo'n grap is misschien nog wel dat die vent binnenkort in mijn snackbar staat en een patatje bestelt, terwijl ik niet weet dat hij er met de trofee vandoor was.''