Nieuws Actueel

Ondernemer én aanjager culturele activiteiten in Borne

Bernadet Wieffer is er de vrouw niet naar om stil te zitten. Als exploitant van café en cadeauwinkel De Ster in Borne en als aanjager van culturele activiteiten zet ze veel in gang. ,,Ik geniet van elk moment."

Gerard Smink | Foto: Bert Kamp 29 augustus 2016

Wieffer borne bert kamp

Ze houdt van uitdagingen, vindt heel veel dingen leuk. Het is dan ook geen toeval dat Bernadet Wieffer zich niet alleen maar beperkt tot de exploitatie van café en cadeauwinkel De Ster in Borne. Ze is bestuurslid van het Openluchttheater in Hertme en coördinator van de werkgroepen die daar actief zijn. Bovendien is ze voorzitter van de werkgroep Passiespelen en de werkgroep Robin Hood, een spektakel dat volgend jaar mei zal worden opgevoerd. Tot 1 september is ze ook interimvoorzitter van het kleurrijke Afrikafestival.

Maatschappelijk

Wieffer is niet alleen cultureel ingesteld, ze is ook maatschappelijk betrokken. In haar café werken jongvolwassenen met een beperking. Zoals haar zoon Stijn, die het downsyndroom heeft. "In feite wordt het hier helemaal gerund door deze mensen. Ze doen alles, van koffiezetten tot salades maken en broodjes smeren." In de aangrenzende cadeauwinkel liggen eigengemaakte, kunstzinnige spullen. Schilderijen, vogelhuisjes, te veel om op te noemen. Alles is in het naastgelegen atelier gemaakt. De begeleiding bij al deze activiteiten komt van haar drie medewerkers en een stagiare van het ROC. Alles grijpt in elkaar.

"Ook mensen met een beperking verdienen een plek middenin de maatschappij", zegt ze. "Als je ziet wat ze kunnen, dat is nog best veel. En lukt het niet gelijk, dan doen we het in stapjes."

Middenstand

De Ster wordt goed betrokken in de dorpse activiteiten van de middenstand. "Bij het lifestyle-evenement dit najaar maken wij de bewegwijzering. Voor sommige middenstanders maken wij de kerstpakketten. Het zijn maar een paar voorbeelden waaruit blijkt dat we meedoen. Borne is een prachtig dorp."

Lees het volledige artikel in De Twentsche Courant Tubantia van zaterdag 27 augustus.