Nieuws Actueel

Ondernemer turnt oude bios om tot vitaliteitscentrum

Hij noemt zichzelf een man met passie. Niet alleen voor zijn vak, de fitnessbranche, maar ook als het gaat om zijn liefde voor cultuur en oude gebouwen. Voor Sam van den Dungen (44) vallen zijn dromen en gedrevenheid samen in een karakteristiek pand: de oude bioscoop van Made. Dat schrijft BN DeStem.

Marja Klein Obbink | Foto: Ramon Mangold 10 februari 2017

Sam van den Dungen Made bioscoop fitnesscentrum

Van den Dungen is de nieuwe huurder van het voormalige bioscooppand. Hij gaat het zijn oude glorie teruggeven, zegt hij. Niet als filmtheater maar als 'vitaliteitscentrum', oftewel een lifestyle center.

Tweede avontuur

Naast zijn huidige vestiging van de Entertrainment Factory in het centrum van Made, waar vooral groepslessen worden gegeven, begint hij een tweede avontuur op de plek die hij als Madenaar altijd heeft gekoesterd. ,,Spreek tien Madenaars aan of ze wel eens plannen hebben gemaakt voor wat er met die oude bioscoop moet gebeuren en acht hebben erover nagedacht wat ze ermee konden doen", zegt Van den Dungen.

Gat in de markt

Hijzelf dus ook. Hij heeft in de afgelopen twee jaar zijn plan steeds verder uitgekristalliseerd. Hij introduceert fitness in een rustiger ambiance; een gat in de markt, volgens hem. Om die reden antwoordt hij ontkennend op de vraag of de fitnessmarkt in Made niet al verzadigd is. Van den Dungen: ,,Ik ga een klein stukje markt bedienen. Het wordt een centrum met meer individuele aandacht. Je hoort er geen knallende muziek, het is geen drukte. Geen zestig man tegelijk die aan het trainen zijn, maar hooguit vijftien personen. Fitness is meer dan bewegen alleen. Zo komen er ook workshops over voeding, stressmanagement of -wat luchtiger - een cursus als 'hoe kom ik de feestdagen door'.

Geen inschrijfgeld

Van den Dungen heeft jaren ervaring in de wereld van de fitness. ,,Ik zie een gezond lichaam als een geheel. Ik zit al twintig jaar in de fitnessbranche. Ik heb mij nooit aangetrokken gevoeld tot de sales-mensen en marketeers die zulke bedrijven leiden. Ik hanteer geen maand- of jaarcontracten en ook geen inschrijfgeld. Ik vind het leuk als ik mensen zie verbeteren in hun houding. Ik word al heel blij als ik zie dat mensen plezier krijgen in beweging. Bovendien wil ik iedereen bij naam kennen. Zo zit ik gewoon in elkaar.''

Immense ruimte

Warm krijgt hij het als hij het koude pand binnenstapt, zegt hij. ,,Van binnen dan." Hij laat de immense ruimte zien, waarvan een deel van de bovenverdieping er al uit is gesloopt. ,,Zie je die mooie ronde vormen en die lichtval?'', geeft hij een rondleiding. De fotograaf begint enthousiast te knippen.

Victoria

Het pand is aangekocht door de familie Segeren. Afhankelijk van de start van de verbouwing verwacht Van den Dungen tussen september en begin volgend jaar zijn nieuwe vestiging te openen. De naam verklapt hij nog niet, zegt hij lachend. Wel is hij er trots op dat de naam van de oude bioscoop terugkeert in de gevel: Victoria.

Gerelateerde artikelen

Winston Gerschtanowitz lanceert online fitness met BN'ersFitnessprijsstunter Basic-Fit naar de effectenbeurs26-jarige opent eigen sportschool in Bakel