Nieuws Actueel

Ondernemer Twentelaan Almelo: 'Niet goed voor onze straat'

Omwonenden van villa aan Oude Windslaan zijn niet verbaasd, ondernemers aan de Twentelaan balen, een enkeling is angstig.

Wim Goorhuis | Foto: Bert Kamp 11 mei 2016

ALMELO TWENTELAAN ondernemers gedupeerd bert kamp

>>>Lees het volledige artikel in De Twentsche Courant Tubantia.

Het is deze dinsdag een drukke dag voor de timmerman van een aannemersbedrijf uit Beckum. Heeft ie net een volledig vernielde voordeur van een bedrijfspand aan de Voltastraat hersteld, dan is daar alweer de volgende klus. De voordeur van de villa van autohandelaar Van B. (44) aan de Oude Windslaan, in de buurt van uitgaanscentrum Preston Palace, is helemaal kapot. De voortuin en het pad naar de voordeur liggen bezaaid met houtsplinters.

Verbaasd over het geweld dat politie en leger bij de inval hebben gebruikt, is de buurt niet. "We hebben in hetzelfde pand eerder een inval gehad. Toen door de FIOD. Het ging destijds om een familielid van de huidige bewoners van het pand", zegt een buurtbewoner.

BedrijvenVerbazing is er wel bij medewerkers van bedrijven in de omgeving van het pand aan de Voltastraat, waar ook een inval was. Hier is een man aangehouden. Een buurman vertelt dat in het pand een klussenbedrijf was gevestigd. "Wel vreemd is dat er geen naam op de gevel staat." De eigenaar van het bedrijf woonde in het bedrijfspand. De buitenzijde van het bedrijfspand hangt vol bewakingscamera's. Vanaf de buitenzijde is de keuken in de bedrijfshal duidelijk te zien.

Een andere buurman meldt dat hij het wel opmerkelijk vond dat sinds het bedrijf in het pand aan de Voltastraat was gevestigd, er regelmatig klanten met 'dure auto's' werden gesignaleerd. In het pand heeft de politie twee campers in beslag genomen.

Klanten niet naar binnenAan de Twentelaan, aan de andere kant van de stad, balen ondernemers. "Dit is niet goed voor de straat", zegt een Almelose ondernemer over de inval. Een andere ondernemer aan de Twentelaan is erg geschrokken van de inval in het voormalige garagepand van Van de Ven. In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd: GTM-Engineering, Uw-Import-Auto, Autohuis-ANM en Mango. Dat laatste bedrijf is onderhuurder en leverancier van onder meer scootmobiels. Mango is gedupeerd door de inval. Want zolang de politie binnen bezig is met het onderzoek mag er niemand naar binnen. Drie vrouwen die deze middag het pand van Mango willen bezoeken, worden tegengehouden door een bewapende politieman in burger.