Nieuws Actueel

Ondernemer wint rechtszaak van Patricia Paay

De voormalige zakenpartner van Patricia Paay hoeft haar claim van ruim een ton niet te betalen in de 'pantyruzie'. Ondernemer Maarten Oostvogel is verheugd met de uitspraak. Dat schrijft het AD.

Victor Schildkamp (AD) | Foto: Victor Schildkamp 31 maart 2017

Patricia Paay

,,Paay is een pathologische leugenaar", zegt Oostvogel. Toch viert hij, in het Noord-Hollandse Lijnden ook nog eens buurman van Patricia Paay, géén feestje na de juridische overwinning van vandaag. ,,Ik heb me geen seconde druk gemaakt, de zaak was zo klaar als een klontje. Ik heb haar altijd netjes betaald. Ze heeft bijna een ton gekregen. En als ze niet zo raar had gedaan, had ze járenlang een mooi bedrag kunnen opstrijken."

Samenwerking opgezegd

Oostvogels bedrijf en Patricia Paay kwamen in 2015 mondeling overeen dat het bedrijf ondergoed en panty's onder de naam LaPaay zou verkopen. Paay zou op haar beurt promotieactiviteiten voor de producten verrichten. Over met name dat laatste ontstond ruzie, omdat de 67-jarige diva een keer niet kwam opdagen, waarna de samenwerking werd opgezegd. Paay claimde daarna nog recht op inkomsten te hebben over het jaar 2016.

Lees ook: In memoriam: De managementlessen van Johan Cruijff

Achter gesloten deuren

Oostvogel was het daar niet mee eens waardoor beiden eind februari tegenover elkaar stonden in de rechtbank in Haarlem. De ondernemer suggereert dat het nu zijn beurt is om actie te ondernemen. ,,Ik doe mijn zaken altijd rustig in de luwte, maar ik ben nu een jaar lang door haar afgeschilderd als een onbetrouwbaar ondernemer. Ik laat het hier natuurlijk niet bij zitten, maar wat ik precies ga doen, hou ik voor mezelf." De rechtszaak diende eind februari achter gesloten deuren om 'privacyredenen', omdat La Paay door een uitgelekt seksfilmpje totaal voor schut was gezet. Paay suggereerde dat Oostvogel daar iets mee te maken had.

Woest

De ondernemer is nog steeds woest. De politie heeft aangegeven dat hij geen verdachte is in de seksfilm-zaak. Volgens Oostvogel is de zaak rond de panty's een 'metafoor' voor die andere zaak, rond het uitgelekte seksfilmpje. ,,Ik zeg niet dat zij het zelf heeft gelekt, want ik heb nergens bewijs voor, maar Patricia Paay verzint wel gewoon alles bij elkaar." Patricia Paay en haar advocaat waren niet bereikbaar voor commentaar.