Nieuws Actueel

Ondernemers Enschede en Gronau samen naar Hannover Messe

Zo’n tachtig Nederlandse en Duitse ondernemers bezoeken donderdag samen de Hannover Messe, op uitnodiging van de gemeenten Enschede en Gronau.

Van onze redactie 26 april 2016

Obama ANP

De Hannover Messe, een van de grootste industriële beurzen ter wereld, is maandag geopend door de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De beurs, met zo’n 6.550 exposanten uit meer dan 60 landen, trekt jaarlijks zo’n 220.000 bezoekers uit meer dan negentig landen. Ook tientallen Twentse bedrijven hebben er een stand.

Tachtig ondernemersVorig jaar brachten 35 ondernemers vanuit Enschede en een aantal Duitse bedrijven een bezoek aan de Hannover Messe. Dat beviel zo goed dat al op de terugweg in de bus werd besloten de excursie in 2016 samen op touw te zetten. Nu gaan veertig Twentse en veertig Gronause ondernemers mee.ImpulsEnschede kijkt sinds enige tijd actief naar kansen en mogelijkheden in Duitsland. Een van de speerpunten is het met elkaar in contact brengen van Nederlandse en Duitse bedrijven, met het doel de economie in de grensstreek een impuls te geven.

Foto: ANP