Nieuws Actueel

Ondernemers helpen bij verbetering Afsluitdijk

De gemeente Súdwest-Fryslân werkt met diverse partijen aan de verbetering van de Afsluitdijk. Zo is de Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de veiligheid van de dijk en het waterafvoer vanuit het IJsselmeer naar de Waddenzee. Om de Afsluitdijk weer toekomstbestendig te maken doet Rijkswaterstaat een aanbesteding, meldt Ondernemend Friesland.

De Ondernemer 12 februari 2016

Afsluitdijk Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat begint in 2017 met het werk om de Afsluitdijk toekomstbestendig te maken. Het bedrijf dat de aanbesteding wint, zal in de regio zoeken naar bedrijven die mee kunnen doen aan de werkzaamheden. Het gaat om weg- en waterbouwwerkzaamheden, grondverzetwerkzaamheden, renovatiewerkzaamheden aan sluizencomplexen en beheer en onderhoudswerkzaamheden.

Bidbook De gemeente wil dat de ondernemers uit Súdwest-Fryslân de kans krijgen om hiervan te profiteren. Om die reden wordt er een bidbook gemaakt, een overzicht van de ondernemers uit de regio met de belangrijkste bedrijfsinformatie. Als Rijkswaterstaat het aanbestedingstraject heeft doorlopen, kan de gemeente het bidbook aanbieden.

Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden om in het bidbook te komen. Hiervoor is informatie over je bedrijf nodig, zoals welk werk je kunt doen en welke machines je hebt.