Nieuws Actueel

Ondernemersdroom: reuzenrad Scheveningen nu geopend

Een ondernemersdroom komt uit voor Perry Oerlemans. Zijn reuzenrad bij De Pier in Scheveningen is sinds vanochtend toegankelijk voor het publiek.

Van onze redactie 19 augustus 2016

Reuzenrad boven zee opening

De skyline van Den Haag, het strand en de zee zijn vanaf vandaag zichtbaar vanuit een compleet nieuwe gezichtshoek: een nieuw, ruim 50 meter hoog reuzenrad op de Pier.

Bij harde wind (windkracht 8 en hoger) zet exploitant Skyview Attractions het rad stil. „Niet omdat de constructie dat niet toelaat, maar omdat schommelende gondels oncomfortabel zijn voor onze gasten”, zegt directeur Perry Oerlemans.

Het reuzenrad is de afgelopen weken gebouwd op het zogeheten Schateiland van de opgeleefde Scheveningse icoon. Het publiek is vanaf vandaag 10.00 uur welkom in ‘Skyview De Pier’. Volgens de exploitant is het het eerste reuzenrad in Europa boven zee.

Eten en drinkenOver enkele weken moet eten in het rad ook tot de mogelijkheden behoren. Een rit (zonder eten/drinken) kost een volwassene negen euro, een kind tot 12 jaar betaalt zeven euro. Per gondel kunnen maximaal zes mensen mee.

%VIDEOWIDGET%