Nieuws Actueel

Ondernemers vragen aandacht voor detailhandel

De ondernemersverenigingen in Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk vinden dat de gemeente meer moet doen om de middenstand te ondersteunen, zo schrijft PZC.

Van onze redactie 2 maart 2016

Winkelen 1065

Volgens wethouder Hommel ontbreekt het geld daarvoor.In de commissievergadering werd gisteren het plan van aanpak voor de detailhandel besproken. Daarin staat onder meer dat gemeente en ondernemers de winkelstraten samen schoon houden, er een betere promotie komt en potentiële middenstanders actief worden benaderd. Het doel is om in elk van de drie grote kernen aan het eind van dit jaar per saldo een winkel meer te hebben.

Sommige fracties noemden het plan weinig ambitieus. Ook de winkeliersverenigingen vinden dat meer nodig is. Ze pleitten voor een speciale beleidsmedewerker bij de gemeente die de detailhandel ondersteunt. In Sint-Annaland azen ze bovendien op een opknapbeurt voor de Voorstraat. "Maar voor dat soort dingen krijgen we altijd nul op het rekest", aldus voorzitter André van Ast. Wethouder Frank Hommel kon het niet mooier maken. "Het geld is er simpelweg niet."