Nieuws Actueel

Onderzoek: populairder Netflix nog altijd grootste in Nederland

Netflix is nog altijd verreweg de populairste streamingdienst in Nederland. Volgens onderzoek van GfK verstevigde de film- en seriedienst het afgelopen jaar zijn eerste plaats zelfs, met een groei van 10 miljoen onlinebezoeken tot ongeveer 70 miljoen bezoeken. Dat is bijna de helft van alle streams in Nederland. Videoland maakte ook een duidelijke groei door en bezet de tweede plek.

ANP 26 mei 2023

ANP260523105 1

Gemiddeld gebruikt elke Nederlander nu twee verschillende streamingdiensten. Er komen steeds meer opties bij. Zo werden Viaplay en HBO Max vorig jaar beschikbaar. "Nieuwsgierigheid en introductiecampagnes" bezorgden de twee nieuwe spelers toen meteen al een fors marktaandeel van een vijfde, maar dat is nu alweer gedaald tot 12 procent. HBO Max kende ondanks het succes van de serie The Last of Us de grootste krimp (van 12 procent naar 5 procent).

Nederlanders combineren een abonnement het vaakst op Netflix en Videoland, onderdeel van RTL. Ouderen kiezen naast Netflix het vaakst voor Viaplay erbij, jongeren voor Disney+. Ook deze streamingdienst werd het afgelopen jaar minder populair. Viaplay, waar onder meer de Formule 1-races van Max Verstappen zijn te zien, bleef nagenoeg gelijk.

Netflix krijgt er steeds meer concurrenten bij en ziet het aantal abonnees wereldwijd niet meer constant groeien. Deze week kondigde de dienst aan dat mensen die hun account willen delen met iemand op een ander adres, 3,99 euro per maand meer moeten gaan betalen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws