Nieuws Actueel

Onderzoek: woningcorporaties worstelen met oplopende bouwkosten

Woningcorporaties worstelen met de sterk stijgende bouwkosten en de problemen worden mogelijk alleen maar groter. Zeker omdat corporaties werk moeten maken van verduurzaming van de woningvoorraad, waardoor de druk op aannemers nog groter wordt. Dat komt naar voren uit onderzoek naar de bouwkostenstijging onder 160 woningcorporaties door financieel adviseur Finance Ideas.

ANP 23 juni 2022

ANP230622086 1

Meer dan 70 procent van de corporaties zegt nu al te moeten heronderhandelingen over eerder gemaakte prijsafspraken. Daarnaast is het voor bijna driekwart van de corporaties niet mogelijk om voor bouwprojecten vooraf een vaste prijs af te spreken, vooral door de sterk stijgende kosten voor energie en schaarste in bouwmaterialen.

Momenteel is het nog niet zo dat bouwprojecten worden stilgelegd. Maar vier op de tien corporaties denkt daar wel over na. Ook wordt voor minder projecten een investeringsbeslissing genomen. Verder geven corporaties aan dat ook huurders niet gaan ontkomen aan de gevolgen van stijgende bouwkosten. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een hogere aanvangshuur of mindere kwaliteit van opgeleverde woningen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws