Nieuws Actueel

Ook overige klanten Budget Energie per april onder energieplafond

De tarieven bij energiebedrijf Budget Energie zakken vanaf 1 april onder het energieplafond. Eerder gingen de tarieven voor nieuwe klanten al omlaag, maar nu hoeven ook bestaande klanten minder te betalen voor hun gas en stroom. Budget Energie gaat voor een kuub gas 1,41 euro vragen en voor een kilowattuur stroom 0,39 euro.

ANP 1 maart 2023

ANP280223196 1

De tarieven voor de prijsplafonds liggen op respectievelijk 1,45 euro en 0,40 euro. Wie minder dan 1200 kuub gas of 2900 kWh stroom gebruikt, betaalt die tarieven en de overheid betaalt wat resteert aan de energiebedrijven. Wie boven de grens komt, betaalt de volle tarieven die de energiebedrijven hanteren.

Vrijwel alle van de in totaal 800.000 klanten van Budget Energie hebben een variabel contract of een vast contract dat werd afgesloten voordat de energieprijzen hard stegen. Topvrouw Caroline Princen zegt dat ongeveer 7000 à 8000 klanten met een vast contract nog niet gelijk profiteren van de prijsaanpassing. Zij hebben hun vaste contract namelijk afgesloten toen de prijzen nog hoger lagen dan het prijsplafond.

Maandelijks inkopen

Volgens Princen kan Budget Energie deze stap zetten, omdat het maandelijks energie inkoopt. "Daarmee zitten we kort op de bal." Dat betekent wel dat klanten sneller een hogere prijs betalen als de energieprijzen weer stijgen. Hoewel ze geen exacte voorspellingen wil doen voor de energieprijzen later dit jaar, wijst ze er wel op dat bijvoorbeeld gasopslagen goed gevuld zijn en tekorten dus niet snel zullen ontstaan.

De prijzen voor stroom en gas dalen al geruime tijd. Het scheelt het Rijk veel geld als energie goedkoper wordt dan het prijsplafond. Het kabinet gaat er vanuit dat het prijsplafond vele miljarden euro's zal kosten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws