Nieuws Actueel

Ook Suncor stapt in schone energie

In navolging van Shell heeft ook het Canadese oliebedrijf Suncor zijn oog laten vallen op duurzame energie. Het gaat miljarden investeren in zonneparken en windmolens, bericht De Volkskrant.

Jeroen Trommelen 30 maart 2016

Suncor

Lees ook: Shell wordt groen: pr-stunt of koerswijziging?

Het middelgrote oliebedrijf Suncor gaat miljarden investeren in zonneparken en windmolens. Met een beurswaarde van 45 miljard dollar (40,4 miljard euro) is Suncor het op vier na grootste olie- en gasbedrijf in Noord-Amerika en de grootste exploitant van teerzandolie in Canada.

De winning van olie uit zware teerzanden kost veel energie en zorgt daardoor voor een hoge uitstoot van het broeikasgas CO2. Algemeen directeur Steve Williams van Suncor erkende vorig jaar dat zijn activiteiten fors bijdragen aan de opwarming van de aarde, maar beloofde een bijdrage te leveren aan de oplossing voor dat probleem.

'Klimaatverandering is een feit en niets doen geen optie', zei hij. Volgens het bedrijf worden de huidige zonne- en windparken ontwikkeld omdat duurzame energie 'een belangrijk onderdeel is van de wereldwijde energiemix, op de weg naar een volledig duurzame energievoorziening'.

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant.