Nieuws Actueel

Oostvoorns restaurant wint duurzaamheidsprijs

Van onze redactie 11 januari 2016

Restaurant aan zee oostvoorne duurzaamheidsprijs

Het Oostvoornse Restaurant Aan Zee heeft de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2015 gewonnen. De prijs is een initiatief van de provinciale afdeling van D66 om duurzame projecten te stimuleren.

Aan Zee is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen, en gebruikt uitsluitend zon- en windenergie. Koken gebeurt er op hout. In de keuken wordt veel gewerkt met streekproducten.

Inspirerend"Dit initiatief klopt ecologisch helemaal. Alles wordt uit de kast gehaald: het is concreet, consequent, laagdrempelig en inspirerend", aldus het juryrapport.

Andere genomineerden waren Afval Loont, een Rotterdams project om huishoudelijk afval te hergebruiken, en 'De Groene Keuze Van', een initiatief van wooncorporatie Dunavie om sociale huurwoningen duurzamer te maken.