Nieuws Actueel

Opknapbeurt voor meubelboulevard Zwolle

Nu de uitbreiding van de meubelboulevard in Zwolle niet doorgaat, krijgt het huidige complex een opknapbeurt. Dat kregen de ondernemers gisteren te horen in een gesprek met de eigenaar, vastgoedbedrijf CBRE. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 18 mei 2016

Meubel stock

>>>Lees ook: Uitbreiding meubelplein van de baan

>>>Lees ook: Ondernemers woonbouwlard horen vandaag toekomst complex in Zwolle

"Binnenkort leggen we ons wensenlijstje op tafel en over vier tot zes weken praten we verder", zegt voorzitter Ton ter Bekke van de ondernemersvereniging. Hij spreekt van een 'uitstekend' en 'positief' gesprek met de eigenaar.

UitbreidingVorige week bleek dat een uitbreiding van de meubelboulevard op bedrijventerrein Voorsterpoort er niet in zit. Er ligt gemeentelijke grond klaar en woonpleineigenaar CBRE wil de grond kopen om de uitbreiding te realiseren. Maar de vorige eigenaar van de meubelboulevard, ING Real Estate, zegt vanuit het verleden recht te hebben op ontwikkeling van de gronden. De gemeente bestrijdt dat en wil de claim dan ook niet afkopen.

UpgradeVolgens Ter Bekke is CBRE bereid te investeren in een 'upgrade' van de meubelboulevard. Onderhoud was er de afgelopen jaren weinig, in afwachting van gesprekken over uitbreiding. Zo werd de wensenlijst van de ondernemers steeds langer. Zij willen zeker betere verlichting, automatische schuifdeuren, een goede attentiemast en een horecavoorziening.