Nieuws Actueel

Opnieuw uitbreiding voor online supermarkt Picnic

De online supermarkt Picnic gaat uitbreiden in Lelystad. Lelystad is na Amersfoort, Leusden, Soest, Utrecht, Maarssen en Almere de zevende plaats waar de online supermarkt aan huis komt bezorgen, schrijft het AD.

Algemeen Dagblad 21 februari 2017

Picnic Europa

Picnic ging in september 2015 van start en heeft inmiddels 24.000 klanten in Amersfoort, Leusden en Soest. Onlangs lanceerde Picnic een app waarmee de bestelling op een kaart tot op de minuut gevolgd kan worden.

Middelgrote gemeenten

Dit jaar hoopt Picnic nog verder te groeien. Er staan tien tot vijftien nieuwe steden op de planning. ,,We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we onze dienst in 2017 willen uitbreiden'', aldus Joris Beckers, mede-oprichter van Picnic. ,,We denken daarbij aan middelgrote gemeenten zoals Apeldoorn, Gouda en Zoetermeer.''

Tekst gaat verder onder de foto

Een jaar geleden begon het bedrijf met bezorgen in Amersfoort. In die stad gaan de studentbezorgers inmiddels langs bij 12 procent van de huishoudens. Picnic rekent voor bezorgen geen kosten en belooft de laagste prijs van alle online supermarkten. Hoe denkt het bedrijf met die formule ooit winst te gaan maken?

Verdienmodel

„Wij hebben geen supermarkt”, zegt Ruben Vermijs, verantwoordelijk voor de marketing van het bedrijf. „Er verdwijnt geen geld in huur, gas, water en licht, we hebben niet de 100 man personeel die een supermarkt nodig heeft en we hoeven niet open te zijn buiten de piekuren.” Ook gooit Picnic volgens Vermijs vrijwel niets weg, omdat het bedrijf tot op het brood nauwkeurig inkoopt. Het gevolg is een beperkte keuze, maar dat is volgens Vermijs geen probleem, ook omdat het bedrijf zijn aanbod op aanvraag uitbreidt.

Aanbevolen artikelen:

Bezorgdiensten Picnic, Jumbo en Albert Heijn getest

Supermarkt zoekt vaker de Utrechtse binnenstad op

Jumbo Deventer eerste supermarkt met boodschappen-app