Nieuws Actueel

Oproep: Medewerkers La PLace, kom naar Zeeuws-Vlaanderen

Kom naar Zeeuws-Vlaanderen, hier is volop werk in de horeca. Het samenwerkingsverband Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen heeft die oproep uit laten gaan in de richting van de curatoren van La Place, de horecaketen van het failliete V&D. Dit bericht PZC woensdag.

HARMEN VAN DER WERF 2 maart 2016

Place Zeeland

De brief aan de curatoren is vorige week al verstuurd, maar gisteren pas naar buiten gebracht. "We leven niet alleen mee met de medewerkers van La Place", laat burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst als voorzitter van Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen allereerst weten, "maar in Zeeuws-Vlaanderen ligt mogelijk ook een toekomst voor een deel van de betrokkenen. Graag informeren we u over de kansen in onze regio in de hoop een win-winsituatie te scheppen voor het horecapersoneel en onze regio."

Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen hoopt met de oproep twee vliegen in één klap te slaan: medewerkers van La Place aan werk helpen en het personeelsgebrek in de Zeeuws-Vlaamse horeca terugdringen. De horeca is goed voor zes procent van de werkgelegenheid in Zeeuws-Vlaanderen, wat neerkomt op ongeveer 2500 arbeidsplaatsen. Vooral aan goedopgeleid personeel bestaat echter een tekort, volgens Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen. 'Alleen al voor koks bestaan zo'n zestig vacatures'.

De curatoren wordt gevraagd personeel van La Place erop te wijzen dat zij contact kunnen opnemen met het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen. De oproep, een initiatief van burgemeester Annemiek Jetten van Sluis, is ook gestuurd aan de vakbonden en aan Koninklijke Horeca Nederland. Het is niet bekend of zij al gereageerd hebben.