Nieuws Actueel

Gedeputeerde op tour door mkb-vriendelijkste provincie

De Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum bezoekt vrijdag 17 februari de gemeente Dalfsen in het kader van de mkb-tour. De kop is er al af voor gedeputeerde Eddy van Hijum. Met een bezoek aan Krehalon Industrie in Deventer afgelopen vrijdag is de mkb-tour van de Provincie Overijssel begonnen. Binnen een jaar wil Van Hijum alle 25 Overijsselse gemeentes bezoeken, schrijft De Stentor.

Van onze redactie 15 februari 2017

Eddy van Hijum interview over overschot bedrijventerreinen 2 Lars Smook

De tour is onderdeel van een programma om met midden- en klein bedrijf een duw in de rug te geven. Op de plank in het provinciehuis in Zwolle ligt een bedrag van 70 miljoen euro klaar, speciaal voor het mkb.

Innovatie

Deze is te gebruiken voor bijvoorbeeld innovatie van het productieproces, het omscholen van medewerkers of het aangaan van samenwerkingsverbanden in de toeristenbranche. Uitgewerkt in verschillende programma’s en verschillende regelingen.

,,In het bedrijfsleven is nog veel onbekendheid over de regelingen. De toer is deels ter promotie daarvan", zegt Van Hijum. ,,Maar we willen tegelijkertijd luisteren naar wat er speelt en op zoek gaan naar waar we elkaar kunnen vinden, helpen en versterken.

Mkb-vriendelijk

“We zijn tenslotte verkozen tot mkb-vriendelijkste provincie van Nederland en dat willen we graag blijven. Dan kun je niet met je armen over elkaar blijven staan, maar moet je er energie in blijven steken."

Het idee is om bij elk bezoek samen met de wethouder van economische zaken een bedrijf te bezoeken. Samen met de gemeentes wil de provincie voorzieningen voor het bedrijfsleven opzetten, zoals ondernemersloketten of starterscursussen. Binnenkort is er ook een speciale website, waarop alle regelingen te vinden te zijn.

Fotograaf: Lars Smook