Nieuws Actueel

Overname Eetcafé Markt 2 zo goed als rond

Robert en Bianca Overbeek en Boy te Koppele zijn in een vergevorderd stadium om Eetcafé Markt 2 over te nemen. De laatste plooien met pandeigenaar Grolsch moeten begin januari worden gladgestreken. Na een grondige verbouwing hoopt het drietal voor Pasen de deuren te kunnen openen. Een artikel in De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 30 december 2016

Markt2

Eetcafé Markt 2 is sinds april gesloten. De vorige uitbater Tim Keijser stopte in het voorjaar na een langdurig conflict met Grolsch. Overbeek en Te Koppele zijn geen onbekenden in de Haaksbergse horeca. Robert en Bianca Overbeek zijn de uitbaters van eetcafé 't Stuupke. Te Koppele runt met zijn ouders Live Cooking en café De Verdieping.

Nieuwe naam

“Er gaat veel veranderen in Eetcafé Markt 2. Daarom gaan we nog niet meteen open, nadat het contract met Grolsch is getekend. We hebben meerdere maanden nodig voor de verbouwing. De zaak wordt aan de achterkant uitgebouwd met een keuken en nieuwe toiletten. Ook krijgt Eetcafé Markt 2 een nieuwe naam”, zegt Overbeek. Het drietal had in de zomer al interesse in een overname. Maar beide partijen kwamen niet snel tot een akkoord. “Er moest veel besproken worden. Het is nu nog steeds niet honderd procent zeker dat we het overnemen. Normaal gesproken komen we er begin januari uit met Grolsch. Maar voor de zekerheid hou ik een slag om de arm”, zegt Overbeek.

Het liefst had hij het nieuws pas willen vertellen als alles in kannen en kruiken is. “Want pas als de handtekeningen met Grolsch zijn gezet, is er honderd procent zekerheid.”Grolsch heeft de Haaksbergse horecaondernemers benaderd om Eetcafé Markt 2 over te nemen. Overbeek en Te Koppele zagen het wel zitten om samen aan de slag te gaan.

Nette horeca

Ze kunnen het goed vinden met elkaar. Overbeek en Te Koppele organiseren jaarlijks gezamenlijk Hollands Glorie, een muziekfestival op de Markt. Ze hebben ook met elkaar besproken hoe Eetcafé Markt 2 nieuw leven kan worden ingeblazen. “We willen een nette horecazaak zijn. Boy en mijn vrouw Bianca gaan vooral in de keuken aan de slag. De keuken is een passie van Boy. Ik zal voornamelijk voor in het café aanwezig zijn. Ook willen we plek maken om te dansen. We denken dat er behoefte is aan een café met een goede keuken en waar gedanst kan worden”, zegt Overbeek. Robert en Bianca Overbeek blijven eigenaar van 't Stuupke.

Te Koppele daarentegen neemt afscheid van De Verdieping en Live Cooking. “Zijn ouders gaan verder. Boy gaat zich helemaal op ons nieuwe café richten.”

Foto: Bert Kamp