Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden supermarkten Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag

Op donderdag 5 mei vallen Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag samen. Welke supermarkten zijn tijdens deze 'dubbele feestdag' open en welke blijven dicht? Een overzicht van de openingstijden van supermarkten tijdens Dodenherdenking op woensdag 4 mei en Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag op donderdag 5 mei 2016.

De Ondernemer 4 mei 2016

Openingstijden supermarkten hemelvaartsdag bevrijdingsdag dodenherdenking 2016 1065

BEKIJK HIER HET OVERZICHT OPENINGSTIJDEN SUPERMARKTEN BEVRIJDINGSDAG 2020

Hemelvaartsdag valt onder de dagen met verplichte winkelsluiting volgens de Winkeltijdenwet. Op 5 mei gelden dus overal in het land aangepaste openingstijden van supermarkten. Dit heeft overigens niets met Bevrijdingsdag te maken. Dat is, net als Koningsdag, voor de wet een reguliere winkeldag. In verband met Dodenherdenking gaan veel supermarkten op woensdag 4 mei eerder dicht.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Albert Heijn

Op donderdag 5 mei is het Hemelvaartsdag. Op deze dag zijn sommige winkels van Albert Heijn niet of beperkt open. Daarnaast bezorgt Albert Heijn geen boodschappen en zijn ook de Pick Up Points gesloten. Kijk op de winkelvinder of de Albert Heijn in jouw buurt met Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag geopend is.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Dirk van den Broek

Dirk van den Broek supermarkten hanteert aangepaste openingstijden op Herdenkingsdag (4 mei) en Hemelvaartsdag annex Bevrijdingsdag (5 mei). Onder winkels kun je de aangepaste openingstijden van Dirk van den Broek met Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag vinden.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Plus

Van de 262 filialen van Plus hanteert een groot deel aangepaste openingstijden of blijft helemaal gesloten. Bekijk hier het overzicht van openingstijden van Plus supermarkten met Hemelvaart/Bevrijdingsdag.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Jumbo Supermarkten

Bij een aanzienlijk deel van de Jumbo supermarkten gelden tijdens Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag afwijkende openingstijden. Nog een deel blijft in zijn geheel gesloten. Zoek en vind jouw winkel of Pick Up Point in de winkelvinder om de exacte openingstijden te bekijken.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Lidl

Veel filialen van Lidl hanteren tijdens Herdenkingsdag en Hemelvaart annex Bevrijdingsdag aangepaste openingstijden. Filialen gaan in verband met Dodenherdenking eerder dicht. In de filiaalzoeker van Lidl kun je zien wat voor Lidl-supermarkten in jouw buurt geldt.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Emté

Bij verschillende van de 130 Emté-vestigigen gelden op Herdenkingsdag en Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag aangepaste openingstijden. Winkels sluiten eerder voor Dodenherdenking en zijn beperkt open of geheel gesloten met Hemelvaart/Bevrijdingsdag. Het overzicht van de openingstijden van alle filialen is hier te zien.

Openingstijden Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag Aldi

Veel filialen van Aldi hebben op Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag aangepaste openingstijden of zijn helemaal gesloten. Met Dodenherdenking worden bij veel Aldi-filialen geen aangepaste openingstijden gehanteerd. Bekijk hier welke van de zo'n vijfhonderd Aldi supermarkten open zijn op Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag.