Nieuws Actueel

Overzicht vrijmarkten Koningsdag 2018

Wil je met Koningsdag vrijdag 27 april 2018 tweedehands spullen verkopen of juist struinen over een van de vele vrijmarkten die Nederland rijk is? In dit artikel vind je een overzicht van grote vrijmarkten en de spelregels voor verkopers.

De Ondernemer 25 april 2018

Overzicht vrijmarkten koningsdag 2018 amsterdam rotterdam utrecht den haag groningen maastricht eindhoven

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Amsterdam

De vrijmarkt in onze hoofdstad is de grootste van Nederland en - volgens de gemeente Amsterdam - zelfs één van de grootste ter wereld. Verkopers mogen van 06.00 uur tot 20.00 uur hun tweedehands spullen op de vrijmarkt uitstallen. Je moet er echter wel voor zorgen dat je geen ingangen van huizen en winkels blokkeert. Je standplek mag de hulpdiensten evenmin hinderen. Wil je de avond van tevoren alvast je plek markeren? Gebruik dan geen tape, maar stoepkrijt. Dat laat geen plakstrepen achter op het wegdek. Je mag alle tweedehands spullen verkopen, maar geen levende dieren. Frisdrank verkopen mag, alcohol niet. Hetzelfde geldt voor vlees, vis en zuivel. Kijk voor een overzicht van de locaties van de vrijmarkten in Amsterdam op de website van de gemeente.

Lees ook: Waarom het BN'ers loont om een horecazaak te beginnen

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Utrecht

De jaarlijkse vrijmarkt begint in Utrecht al op Koningsnacht. Vanaf donderdag 26 april om 18.00 uur mogen handelaars hun waren op straat uitstallen. De vrijmarkt sluit op Koningsdag 27 april om 18.00 uur. De verkoop van tweedehands spullen is in deze periode toegestaan. Iedereen mag meedoen. Commerciële verkoop is niet toegestaan. Voor kinderen is een aantal speciale plekken aangewezen. Net als in de hoofdstad is de verkoop van frisdrank in gesloten verpakking toegestaan, maar de verkoop van alcohol niet. Je mag geen eten verkopen op de vrijmarkt in Utrecht. Meer informatie vind je op de website van de gemeente Utrecht.

https://www.youtube.com/watch?v=UZMZmiXD2g0

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Den Haag

In de Hofstad zijn de vrijmarkten op Koningsdag 27 april 2018 van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Je mag in de stad geen plek reserveren. Spullen mogen vanaf 7.30 uur voor opening van de vrijmarkt worden uitgestald. Commerciële handel is niet toegestaan, tenzij je daarvoor een vergunning hebt. Meer informatie over de 's-Gravenhaagse vrijmarkt vind je op de website van de gemeente.

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten Koningsdag 2018

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Rotterdam

Wil je nog een plekje bemachtigen op de vrijmarkt Koningsdag 2018 in het centrum van de havenstad? Dan moeten we je teleurstellen. Alle plekken in het centrum zijn inmiddels vergeven. Het aantal locaties is in het centrum fors teruggebracht ten opzichte van 2017. Dat heeft onder andere te maken met de herstructurering van de Coolsingel en de afsluiting van de Maastunnel. De vrijmarkt in het centrum vindt dit jaar alleen plaats op de Binnenrotte en een deel van de Hoogstraat. Er is nog wel plek op de vrijmarkten in verschillende wijken van de stad. Waar dat precies is, vind je in dit overzicht. En hier vind je een overzicht van de spelregels.

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Groningen

De vrijmarkt op Koningsdag 2018 in Groningen is dit jaar verhuisd van de singels naar het Noorderplantsoen. Bovendien is er een speciale kindervrijmarkt aan de Westerhaven. Verkopers zijn op Koningsdag vanaf 7.00 uur welkom om hun kleedje uit te rollen. De handel begint om 9.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De kindervrijmarkt aan de Westerhaven duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Om 9.00 uur zijn de jonge ondernemers welkom om alvast een plekje te claimen. Een overzicht van de spelregels vind je op deze website.

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Eindhoven

Vepreid over de lichtstad zijn er verschillende plekken waarop met Koningsdag een vrijmarkt plaatsvindt. In het Stadswandelpark is het van 10.00 tot 18.00 uur bal. Dan kunnen particulieren er hun waren uitstallen. Marktkramen kunnen gehuurd worden. Voor prijzen en info, informeer bij de organisatie. Aan de Kleine Berg begint de vrijmarkt in de ochtend vanaf 9.00 uur. Aan de Kruisstraat vindt tussen 11.00 en 17.00 uur een kindermarkt plaats met meer dan 150 kramen. Meer informatie over de spelregels vind je op deze website.

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Maastricht

In 'Mestreech' is het met Koningsdag 2018 te doen in het Stadspark. Daar mogen van 8.00 tot 18.00 uur tweedehands spullen verkocht worden tijdens de jaarlijkse vrijmarkt. Vanaf 6.00 uur 's ochtends mag je alvast een plekje op het gras innemen. Eten en drinken verkopen is verboden, net als het maken van open vuur. Kijk voor de precieze spelregels van de vrijmarkt in de Limburgse hoofdstad op de pagina van de gemeente Maastricht.