Nieuws Actueel

Herbouwd pannenkoekenhuis Hans en Grietje loopt als tierelier

Pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje in Zeewolde heeft het na de wederopbouw drukker dan verwacht. Zo druk zelfs dat, voorlopig althans, na 17 uur geen pannenkoeken meer kunnen worden besteld op het terras, meldt De Stentor.

Sacha Wunderink 13 mei 2016

Pannenkoeken hans en grietje zeewolde

Lees ook:Het succes van de pannenkoek: winstmodel achter de platte lekkernij

"We zijn op deze maatregel overgegaan, omdat we de mensen die hadden gereserveerd niet meer goed konden helpen door de drukte op het terras. We zoeken hiervoor een oplossing. We willen een buitenkeuken erbij, van waaruit de pannenkoeken voor het terras kunnen worden gebakken", vertelt eigenaar Hans Dielissen. Negen maanden nadat het oude pannenkoekenrestaurant afbrandde, heropende het nieuwe Hans en Grietje eind maart de deuren.

Meer capaciteit"En we zitten, zeker in de weekenden overvol. Ook toen het weer nog niet zo mooi was, zat het 's avonds vol. Op echt drukke dagen, komen er wel zo'n 2000 mensen per dag. We hebben ook meer capaciteit. Binnen is er nu plek voor 300 mensen, in het oude restaurant was dat 240. Het mooie weer is natuurlijk een kers op de taart. Dan komt het terras erbij met ruimte voor zo'n 400 gasten."

VacaturesHet is niet verwonderlijk dat op de Facebookpagina van Hans en Grietje met regelmaat vacatures verschijnen. "We zoeken nog heel veel mensen erbij", laat Dielissen weten. "Met name in de keuken, maar ook in de bediening."

AnimoAan animo voor een werkplek bij Hans en Grietje is geen gebrek. "We krijgen overal heel veel reacties op", zegt de eigenaar. Het restaurant is dus niet alleen populair bij klanten. "Veel mensen komen voor de eerste keer, maar er zijn ook veel oude klanten bij die willen zien hoe het is geworden na het horen van positieve verhalen." Daarnaast is Hans en Grietje tegenwoordig ook een gewilde werkgever.