Advertorial van Greyz

Advertorial Actueel

Wervingsbureau Greyz werft mèt naam van opdrachtgever

Bekwaam personeel zoeken. Ga er maar aan staan. Voor ondernemers is die zoektocht in deze krappe personeelsmarkt geen sinecure en zeer kostbaar. Teun van Orten van het jonge wervingsbureau Greyz ‘weet waar goede kandidaten te vinden zijn'.

Mark Litjens | Foto: Mark Litjens 11 oktober 2019

Teun van orten wervingsbureau greyz

Meer weten over de mogelijkheden van Greyz voor jouw bedrijf?Klik dan hier.

Met zijn achtergrond in de arbeidsbemiddeling en online marketing heeft Teun van Orten goud in handen. Efficiënt werken tegen lage kosten is hierdoor één van zijn sterke punten. ,,Ik werk alleen met laptop en telefoon. Als ik kandidaten heb gevonden, dan doe ik de voorselectie. Telefonisch. Geen gereis. Hierna lever ik mijn klant een shortlist zodat deze minder tijd kwijt is aan gesprekken. Daarna zorg ik nog voor de afwijzingen naar de kandidaten die afvallen. Al met al betekent dit voor de ondernemer een heel snelle afhandeling", zegt de werver.

Het zoeken zelf verloopt net zo snel. ,,Ik adverteer met de naam van het wervende bedrijf op meer dan 70 jobboards en de meest gebruikte social media. Daarnaast heb ik slimme software waarmee ik in veel verschillende databases kan zoeken naar professionals die aan de gestelde eisen voldoen. Dit kunnen ook mensen zijn die momenteel een baan hebben. Je weet immers nooit of iemand misschien op zoek is naar een andere werkgever. Om welke reden dan ook. Van Orten adverteert mét de naam van de opdrachtgever en dat is best uniek. ,,Ik vind dit belangrijk omdat het een extra motivatie is. Een tekst zoals ‘een bekend IT-bedrijf in het zuiden van het land’ klinkt toch minder. Bovendien zien de bezoekers van de jobboards de naam van mijn klant voorbij komen en dat is een bijkomend voordeel: gratis reclame.

"Geen percentage van het salaris, wel een helder en vast tarief"

Teun van Orten, wervingsbureau Greyz

De snelheid van handelen wordt gewaardeerd door zijn klanten. Voor ze het weten hebben ze een vacature opgevuld. Van Orten werkt heel grondig, wat volgens hem niet betekent dat het dan maar lang moet duren. Of dat het snelle van invloed is op de kwaliteit van de geleverde kandidaten. ,,Uiteindelijk kiest de klant zelf uit onze shortlist met kandidaten die exclusief voor hun vacature zijn geworven. Daar ligt mijn focus. Specifiek zoeken naar de juiste persoon voor de vacature”, zo luidt het recept van Greyz. Schieten met scherp. Niet met hagel, zoals in de recruiting business nogal gebruikelijk is volgens Van Orten.

Dat Greyz goed werkt levert, blijkt uit het grote aantal herhaalopdrachten. Van Orten doet ook boter bij de vis: zijn tarief is opgebouwd als drietrapsraket. Een starttarief, daarna twee delen: één bij het tekenen van het arbeidscontract en één wanneer de kandidaat de proeftijd goed heeft doorlopen. ,,Geen percentage van het salaris, wel een helder en vast tarief dat in de meeste gevallen goedkoper is dan zelf werven."

Meer weten over de mogelijkheden van Greyz voor jouw bedrijf?Klik dan hier.