Actueel

Piepkleine marktkraam krijgt Michelin-ster

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

De Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice en Noodle is te vinden in de grootste open voedselhal van Singapore. Het eenvoudige eettentje trekt iedere dag zoveel klanten dat er standaard een lange rij staat in de hal. Op het eerste oog is er niet veel bijzonders te zien aan het voedselstalletje. Knapperig gebakken kippen in rijen aan haken, precies als bij duizenden eettentjes in honderden landen. SterToch is het tentje waar mensen uren voor in de rij willen staan anders dan anders. De beroemde Michelin-gids kwam namelijk langs en waardeerde de gebakken Kantonese kippetjes met een ster en de korte, maar krachtige aanbeveling: 'een zeer goed restaurant in zijn categorie'. Het mooiste element moet dan nog komen. De klant heeft al een bord kip met saus en rijst voor twee dollar, minder dan de helft van de prijs van een Big Mac.ChefVoor de chef van het tentje, Chan Hon Meng, brengt de felbegeerde ster extra werk. De kok staat nu zeventien uur per dag in zijn kleine keukentje en verkoopt per dag 180 kippen, dertig meer dan voor de eervolle vermelding. RijenZelfs de lange rijen voor het eettentje zijn inmiddels een attractie op zich geworden, maar een maaltijd is niet altijd gegarandeerd. IT-specialist Jeffrey Gudani Encomienda is op zijn vrije dag vrijwillig in de rij gaan staan. Het is al zijn derde poging, maar hij heeft nog nooit een maaltijd kunnen krijgen. Tegen de Engelse krant The Guardian spreekt hij de hoop uit toch een keer te zullen slagen. ,,De eerste keer was al het eten op en gisteren waren ze gesloten. Dus ik hoop dat het mij vandaag wel zal lukken.''