Nieuws Actueel

PMT besluit als laatste van grote fondsen pensioenen te verhogen

Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft als laatste van de grootste pensioenfondsen in Nederland besloten om de pensioenen te verhogen. Aangesloten gepensioneerden krijgen er daardoor voor het eerst sinds 2008 weer wat pensioen bij.

ANP 5 juli 2022

ANP050722159 1

Door het oplopen van de rente is het fonds er de laatste tijd een stuk beter voor komen te staan. De stap is daarbij mogelijk omdat de overheid de regels heeft aangepast vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel.

PMT telt ruim 220.000 gepensioneerden. Vanaf oktober krijgen zij 1,29 procent pensioenverhoging. Bij een pensioen van 700 per maand betekent dit dat ze er structureel 9,03 euro per maand bijkrijgen.

Inclusief mensen die nog pensioen opbouwen zijn er meer dan 1,3 miljoen deelnemers aangesloten bij PMT. Daarmee gaat het om een van de grootste pensioenfondsen van Nederland. Eind vorige maand kondigde PME, het fonds voor de metalektro, al aan voor het eerst sinds 2008 de pensioenen te verhogen. In diezelfde week kwamen ook ambtenarenfonds ABP en zorgfonds PFZW met het bericht dat de pensioenen bij hun voor het eerst in jaren omhoog zouden gaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws