Nieuws Actueel

Poolse tak ING sluit kantoren in winter om stroom te besparen

De Poolse tak van ING sluit het merendeel van zijn kantoren tijdens de wintermaanden om stroom te besparen. De medewerkers mogen helemaal vanuit huis werken en krijgen een extra vergoeding voor de extra kosten die ze daarvoor maken. ING Bank Slaski wil met de stap ervoor zorgen dat belangrijkere instellingen als ziekenhuizen, crèches en scholen niet zonder energie komen te zitten.

ANP 28 november 2022

ANP281122245 1

De stap van ING, dat twee derde van zijn kantoorruimte in Warschau en een gebouw in Katowice tussen 19 december en 26 februari sluit, zorgt niet voor enorme besparingen, geeft ook een woordvoerder van de bank aan. "We willen een voorbeeld geven van hoe er energie bespaard kan worden en hopen dat andere bedrijven ons volgen.

De circa 8800 werknemers van ING Bank Slaski werken sinds de coronapandemie hybride en moeten minimaal twee dagen per week op kantoor verschijnen. Voor dat gedeeltelijk thuiswerken kregen ze een vergoeding van 1500 zloty, omgerekend ruim 320 euro. Daarnaast krijgen ze nu nog 2000 zloty voor de wintermaanden waarin ze helemaal thuis werken. Het hybride werken zorgde ervoor dat ING Bank Slaski het stroomverbruik in 2021 met ongeveer een vijfde kon verlagen ten opzichte van 2019.

De Poolse overheid heeft publieke instellingen en huishoudens gevraagd hun stroomverbruik te verminderen om te zorgen dat de energiecrisis in Europa niet tot problemen leidt deze winter. Hoe die dat moeten doen, heeft de overheid in het midden gelaten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws