Nieuws Actueel

Pop-upcarnavalswinkel weer terug op een nieuwe plek

Al zeven jaar op rij kan men in Knopengein in aanloop naar carnaval terecht voor bijpassende kleding; elk jaar op een andere locatie. Dat schrijft het AD.

Matthieu Bos | Foto: Marnix Schmidt 6 februari 2017

Carnval 1065

De musketiers- en legerpakken doen het momenteel goed in 't Is Weer Feest, de carnavalswinkel aan de Keizerstraat in Montfoort. De 3-jarige Amber, dochter van eigenaar Frank van Rooijen (35), rent door de winkel in een roze troetelbeerpak dat ze altijd draagt als ze in de winkel is. ,,Dat pak is niet te koop, omdat wij dat helemaal zelf hebben gemaakt'', voegt Frank toe.

Traditie

Vorig jaar zette hij en zijn vrouw Bianca (33) de traditie van de pop-up carnavalswinkel in Montfoort door, nadat de vorige initiatiefnemer besloot om te stoppen. Frank kon het niet toestaan dat Knopengein - zoals Montfoort wordt genoemd- geen carnavalswinkel zou hebben: carnaval ligt hem na aan het hart. ,,Een groot deel van mijn leven vier ik carnaval, hier in Montfoort. Ik heb mijn vrouw zelfs voor het eerst ontmoet tijdens het carnavalsfeest in het Sint Joseph. ,,We hebben een speciale band met de deze feestelijke periode, waardoor de keuze niet heel moeilijk was.''

Dit jaar is de carnavalswinkel van woensdag tot zaterdag te vinden aan de Keizerstraat. Daarmee gaat Van Rooijen door met de traditionele jaarlijkse verplaatsing: vorig jaar was de winkel te vinden in de Hoofdstraat.

Vrij

Elk jaar wordt een leeg pand in het centrum van Montfoort voor enkele maanden gevuld en vliegen de hoeden, maskers en capes over de toonbank. Als de basisscholen uit zijn loopt het helemaal storm met kinderen die op zoek zijn naar een leuk carnavalspak of een masker. Hoewel Frank en zijn vrouw enthousiastelingen zijn, moet er uiteindelijk wel wat verdiend worden. Van Rooijen: ,,Ik neem namelijk twee maanden vrij om dit elk jaar te realiseren.''

Na de optocht van 26 februari wordt de overgebleven kledij opgeslagen in honderden dozen door de familie van Rooijen voor het volgende jaar. ,,Sommige pakken raken op een gegeven moment uit de mode'', erkent hij. Wat wel zo goed als zeker is, is dat de pop-up carnavalswinkel volgend jaar ergens anders in de Montfoortse binnenstad zal staan.