Nieuws Actueel

Port Zélande breidt uit met waterpretpark

Het vakantiepark Port Zélande in Ouddorp breidt uit met een groot waterpretpark. General manager Patrick Bosman van Center Parcs Port Zélande en eigenaar Erik Hazelzet van Splash hebben de contracten getekend, schrijft PZC.

THEO TEITSMA | fotíO PORT ZÉLANDE 11 april 2017

AQUAPARK

14 mei al kunnen bezoekers voor het eerst klimmen, klauteren en glijden op de waterattracties. Dan houdt Port Zélande open dag om ook het zwembad, de 250 gerenoveerde huisjes en nieuwe vloer in het Market Dome - de ruimte waar ook de restaurantjes en winkeltjes zitten - te tonen.

Ziel en zaligheid

Hazelzet noemt het 'onwerkelijk' dat alles nu rond is. ,,Vijf maanden hebben we er ziel en zaligheid in gestoken en nu kunnen we kinderen en hun ouders een belevenis aanbieden. Het is zo gaaf om kinderen de kans te bieden te spelen en te bewegen. Ik kan niet wachten'', zegt hij.

Lees ook: Whatsapp primeur voor Attractiepark Slagharen

Verdere uitbreiding

De ondernemer begint met een medium-park, maar breidt dit uit als het een succes wordt. ,,En daar is mij veel aan gelegen, want het biedt mogelijkheden om verder uit te breiden naar parken elders in Nederland.''
Het grote voordeel van dit aquapark vergeleken met het jaarlijks terugkerende waterpark in Hellevoetsluis is dat het elke week andere bezoekers trekt, legt Hazelzet uit. ,,Mensen zitten hier een weekje en willen dan van alles doen. Naar Hellevoetsluis kun je ook een andere keer gaan, maar in die week willen kinderen, ook als het regent, maar wat graag op de glijbaan of lekker klimmen.''

Meer opties

Kaarten voor Aqua Splash Port Zélande moeten via de receptie van het vakantiepark worden gekocht. De bedoeling van de initiatiefnemer is ook bootcamps aan te bieden, bedrijven uit te nodigen en kinderfeestjes te geven.
Om alles in goede banen te leiden, heeft Hazelzet voor beide parken nu 38 mensen in dienst, inclusief stagiairs. Hij begint met de opbouw van aquapark Splash bij het Hellevoetse Quackstrand direct nadat 'Ouddorp' open is.