Nieuws Actueel

Predicaat hofleverancier voor Hotel 't Lansink Hengelo

Tuindorphotel 't Lansink in Hengelo mag voortaan het predicaat hofleverancier dragen. Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het koninklijk wapen met de toevoeging 'bij Koninklijke beschikking Hofleverancier' te verlenen aan het hotel-restaurant. Dat meldt het Hengelo's Weekblad.

Van onze redactie 25 november 2016

Restaurant t Lansink

Het bijbehorende wapenschild en de oorkonde werden overhandigd door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten.

Bijdrage

In haar toespraak prees zij de ontwikkeling die het Tuindorphotel de laatste jaren heeft doorgemaakt. Het restaurant heeft sinds 2013 een Michelinster. Top-horecabedrijven als 't Lansink dragen bij aan het goede voorzieningenniveau van de regio. Dat is voor het toerisme en als vestigingsfactor voor bedrijven van groot belang, aldus Ank Bijleveld in haar toespraak.

Voorwaarde predicaat

Het predicaat is alleen voor bedrijven die minstens honderd jaar oud zijn en een onberispelijke reputatie hebben. Tuindorphotel 't Lansink werd in 1916 gebouwd in opdracht van C.T. Stork die in Tuindorp een nieuwe wijk voor zijn fabrieksarbeiders liet bouwen. Het hotel-restaurant wordt sinds 2012 uitgebaat door Richard van den Hoeven en sterrenkok Lars van Galen. Zij namen de oorkonde en het wapenschild in ontvangst.

Ruim vierhonderd bedrijven in Nederland mogen zich op grond van een Koninklijke Beschikking ‘hofleverancier’ noemen. Het Hengelose hotel is het vijftiende bedrijf in de regio Twente en Achterhoek die de titel mag gebruiken.

Gerelateerde artikelen:

> Twentse restaurants bundelen krachten voor 'culinaire topregio'

> Frites Boutique Hengelo succesvol door eenvoud

> Bedrijven met een koninklijk randje in Zwolle