Nieuws Actueel

Prikbord overheid: meepraten over mobiliteit

Een publiek-privaat platform voor de bereikbaarheid van de Drechtsteden, een digitaal energieloket voor de 17 regiogemeenten van Zuid-Holland-Zuid en glasvezel in de Molenwaard. Dit zijn de nieuwe ontwikkelingen in de regio Dordrecht.

Conny Taheij 8 juni 2016

Glasvezelinternet 1065

Meepraten over mobiliteitOm de Drechtsteden bereikbaar te houden, is er een publiek-privaat platform opgezet. Hierin werken het projectteam Werkgeversaanpak Drechtsteden, de Verkeersonderneming en ondernemers/ambassadeurs samen. Werkgevers kunnen aangeven waar hun behoefte ligt en worden gevraagd actief mee te denken over de oplossing die hen het best past. Meer informatie: anna.schouten@turn.nl.

Als ondernemer op digitaal energieloketDe 17 regiogemeenten van Zuid- Holland-Zuid hebben in samenwerking met Bleeve het digitale energieloket geopend voor de regio Drechtsteden, Hoeksche Waard en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Ondernemers die diensten of producten willen aanbieden kunnen contact opnemen met Paul Geurts van Kessel: paul@bleeve.nl of 06-51892728.

Glasvezel in MolenwaardOm te peilen hoeveel belangstelling er is voor de aanleg van glasvezel, organiseert de Stichting Glasvezel Molenwaard informatieavonden. Inmiddels blijkt er een belangstelling van ruim 40 procent. Dat is nog niet voldoende om te kunnen starten met de aanleg. Daarvoor is minstens 50 procent nodig. Aanmelden kan op glasvezelmolenwaard.nl.

Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar regiodordrechtrivierenland@ deondernemer.nl.