Nieuws Actueel

Prikbord overheid: oefenterrein voor drones

Er moet een oefenterrein voor drones komen, vindt de provincie Utrecht, vooral omdat het gebruik van drones enorm toeneemt. Samen met gemeenten wordt naar een geschikt terrein gezocht. Als er geen gemeente is die een locatie voor een oefenterrein beschikbaar wil stellen, kan de provincie een plaats aanwijzen buiten het stedelijk gebied.

Mark Dyson 23 juni 2016

Oefendrone

Verder komt er een rotonde op de N204 in Linschoten, op de kruising met de G. van der Valk Boumanstraat en de Noord Linschoterdijk. De parkeerplaats wordt opnieuw ingericht.

Gemeente UtrechtDe gemeente Utrecht gaat de laatste panden met prostitutiebestemming in de stad opkopen. Dat betekent dat ze 5,8 miljoen euro gaat betalen voor de negen sekspanden aan de Hardebollenstraat. Utrecht wil raamprostitutie centreren aan het Nieuwe Zandpad. Daar komen 172 kamers voor prostituees.

Gemeente AmersfoortDe gemeente Amersfoort gaat tweeduizend sociale huurwoningen bouwen, die in 2021 beschikbaar moeten zijn. De woningen zijn nodig voor onder anderen de vele jongeren die onder aan de woningmarkt beginnen en nu geen huis kunnen vinden. Veel lege kantoren zullen voor dit plan tot wooncomplexen worden getransformeerd.

Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar regioutrecht@deondernemer.nl.