Nieuws Actueel

Proef met latere sluitingstijden in Middelburg geeft wisselende reacties

Het eerste weekeinde dat cafés een uur langer open mochten blijven in het centrum van Middelburg is door diverse betrokkenen verschillend ervaren. De politie had het niet drukker dan anders; horecaondernemers vinden dat de nachten ordelijk verliepen, maar sommige bewoners oordelen dat het uur langer open ook tot een uur meer overlast leidde.

René Hoonhorst 6 juni 2016

Discotheek Stock 1

De politie constateerde niet meer overlast dan anders meldde een woordvoerster. De nacht van vrijdag op zaterdag verliep rustig en een dag later moest de politie twee keer opdraven. Om 03.45 uur werd een amokmaker bij een shoarmazaak gemaand geen 'enge ziektes rond te smijten'. Toen hij inbond, mocht hij weg. Even later werd een man die een portier bedreigde wel opgepakt. De beschonken Middelburger werd naar Torentijd gebracht, omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien.

DoorsneeweekendVoor de politie was het een 'doorsneeweekend' in Middelburg, meldt de woordvoerster. Uitbater Thijs van de Berge van de Heeren van Holland vindt, 'evenals collega's die ik sprak', dat het weekeind 'prima' is verlopen. Hij stelt dat het publiek nog moet wennen, maar de nieuwe regel al 'goed heeft opgepakt'.

BuurtBuurtbewoonster Issy Batenburg is een andere mening toegedaan. Zij nam zelf poolshoogte en constateerde dat een uur langer open zijn ook een uur langer overlast gaf. "Niet alleen van de mensen die naar buiten gaan, maar ook van de muziek die je uit horecagelegenheden hoort schallen." Burgemeester Harald Bergmann weersprak dat, zoals Batenburg zegt, is afgespoken dat er beveiligers voor de deur moeten staan. Bergmann gaf aan dat er deze week nog een evaluatie volgt met alle betrokkenen.

Lees ook: Proef latere sluitingstijden cafes Middelburg