Nieuws Actueel

Puma maakte recordwinst in 2022, vooruitzichten wel slechter

Het Duitse sportmerk Puma heeft vorig jaar een recordwinst geboekt, maar waarschuwt voor minder winstgevende tijden in 2023. Winkeliers en distributeurs hebben vanwege kostenstijgingen namelijk flinke voorraden aan sportschoenen- en kleding aangelegd. Die moeten ze nu eerst wegwerken voordat ze nieuwe Puma-producten inkopen.

ANP 1 maart 2023

ANP010323105 1

Afgelopen jaar bedroeg de operationele winst, waar bijvoorbeeld rentebetalingen en belastingen nog niet van zijn afgetrokken, 641 miljoen euro. Nooit eerder was dit resultaat zo hoog. De omzet viel bijna een vijfde hoger uit op 8,5 miljard euro. Vooral in Zuid-Amerika en Europa verkochten producten van het merk goed.

Wel drukken de toegenomen voorraden op de winstgevendheid van Puma dit jaar. Door hogere kosten voor transport en materialen zijn voorraden in de sportkledingbranche met 50 procent gegroeid. De gegroeide voorraad zal deels met korting weer verkocht moeten worden.

Ook kampt het sportbedrijf met een grillige markt vanwege de oorlog in Oekraïne, de dreiging van een recessie, hoge inflatie en hoge rentes. Toch verwacht Puma dat dit niet verslechtert dit jaar en dat bijvoorbeeld de markten in China en de Verenigde Staten weer wat terugkeren naar normaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws