Nieuws Actueel

Quote top 100 jonge miljonairs: Adriaan Mol (Mollie) opnieuw aan kop met 2,8 miljard euro

De Quote top 100 jonge miljonairs van 2023 komt vandaag uit. Ondernemers en BN'ers domineren de hoogste regionen. Wel daalde het vermogen van 's lands rijkste miljonairs onder de 40 jaar. Hun kapitaal nam af met 1,1 miljard euro, tot ongeveer 8,5 miljard euro. Dat meldt zakenblad Quote bij de publicatie van de lijst. We zetten de tien opvallendste selfmade miljonairs op een rij.

Van onze redactie 9 mei 2023

Adriaan Mol mollie kapitaal waarde miljard

Adriaan Mol, oprichter van betalingsverwerker Mollie, met een geschat vermogen van 2,8 miljard euro.

Adriaan Mol, oprichter van betalingsverwerker Mollie, voert dit jaar opnieuw de ranglijst aan. Zijn vermogen wordt geschat op 2,8 miljard euro, volgens Quote is dat een vijfde minder dan vorig jaar. De tweede plek is voor Robert Vis, medeoprichter van communicatiedienstverlener MessageBird, met een geschat vermogen van 1 miljard euro. De 33-jarige Job van der Voort maakt de top 3 compleet, met een vermogen van 575 miljoen. Van der Voort is oprichter van Remote.com, een bedrijf dat bedrijven helpt personeel aan te nemen in landen waar ze zelf niet aanwezig zijn.

Net als Mol zagen ook Vis en Van der Voort hun vermogen krimpen, met respectievelijk bijna een kwart en bijna 15 procent. Quote schrijft dat onder meer toe aan een duikeling op de aandelenbeurzen van techbedrijven. Ook is het voor veel bedrijven steeds moeilijker geworden om investeerders te vinden als gevolg van de hoge rente.

Lees ook: Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in Formitable

Sharon Hilgers, Nikkie Plessen, Doutzen Kroes meest vermogende vrouwen in lijst Quote

In de ranglijst van Quote zijn ook weer een aantal bekende Nederlanders terug te vinden. De hoogst genoteerde is de 26-jarige Martijn Garritsen, vooral bekend als dj Martin Garrix. Zijn vermogen schat het zakenblad in op 48 miljoen euro. Ook collega-dj’s komen terug in de lijst. Zo hebben Nick van de Wall (Afrojack) en Robbert van de Corput (Hardwell) een vermogen van naar schatting respectievelijk 26 miljoen euro en 19 miljoen euro. In tegenstelling tot de aanvoerders van de top 100, zagen de dj’s hun vermogen gelijk blijven dan wel stijgen.

Vrouwen zijn ook dit jaar spaarzaam, al is er dit jaar wel een debutante. De 34-jarige influencer en onderneemster Negin Mirsalehi komt op plek 61 binnen met een vermogen van 21 miljoen euro. Naast haar staan ook dit jaar modeonderneemster Nikkie Plessen (nummer 42), model Doutzen Kroes (nummer 54) en Sharon Hilgers van sieradenmerk My Jewellery (nummer 30) op de lijst.

Lees ook: Selfmade in Holland: Sharon Hilgers slaat een groenere weg in met My Jewellery

Top 10 jongste miljonairs 2023

1Adriaan Mol2.8 miljard
2Robert Vis1 miljard
3Job van der Voort575 miljoen
4Stijn Koster250 miljoen
5Wouter Bakker230 miljoen
6Iwert Dijkema130 miljoen
7Pieter Omvlee110 miljoen
8Tim Baardse105 miljoen
9Jelle de Boer105 miljoen
10Mark Nuvelstijn105 miljoen

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Om een notering te krijgen in de Quote-lijst, hebben mensen een vermogen van minimaal 15 miljoen euro nodig. Dat vermogen moeten ze zelf hebben verdiend en bovendien mogen ze niet ouder zijn dan 39 jaar. Alleen al door die laatste eis, verdwijnt aanvoerder Mol volgend jaar sowieso uit de top 100.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws